Šport
614 ogledov

Britanski zvezdnik po padcu hudo poškodovan

Geraint Thomas Epa
Skupil jo je že pred začetkom ponedeljkove etape.

Britanski kolesar Geraint Thomas je predčasno končal dirko po Italiji. Zmagovalec dirke po Franciji leta 2018 si je ob ponedeljkovem padcu v nevtralni coni pred začetkom tretje etape zlomil medenico, zaradi česar ga čaka dolgo okrevanje, so sporočili iz vrst njegovega moštva Ineos Grenadiers.

tom dumoulin primož roglič Razkritje Šport Roglič na Vuelto, ne nujno kot pomočnik!

Štiriintridesetletnik iz Cardiffa je padel pred uradnim začetkom tretje etape, potem ko je zapeljal na bidon na cesti. Valižan se je sicer usedel nazaj na kolo in odpeljal etapo do konca. Do vrha vzpona na Etno pa je v primerjavi s favoriti izgubil več kot 11 minut.

Jonathan Caicedo Giro d'Italia Šport Ekvadorec slavil na Etni

Dodatne preiskave danes zjutraj so pokazale, da si je Thomas zlomil medenico, česar ponedeljkovo slikanje ni razkrilo. Iz preventivnih razlogov je moštvo Thomasa črtalo s seznama za nastop v četrti etapi.

Eden glavnih favoritov za osvojitev Gira je v kronometru do Palerma v prvi etapi zasedel četrto mesto, po drugi do Agrigenta pa je bil v skupnem seštevku tretji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice