Šport
14 ogledov

Anže pet točk pred Ovečkinom

Anže Kopitar ni dosegel zadetka že na zadnjih sedmih tekmah. Foto: Reuters Žurnal24 main
Anže Kopitar je dosegel edini zadetek ekipe Los Angelesa, ki je na gostovanju pri Chicagu izgubila z 1:4. Edini Slovenec v ligi NHL je od začetka sezone na 18 tekmah dosegel 14 golov.

Anže Kopitar je že drugič zapored dokazal izvrstno pripravljenost in pravo hokejsko voljo, da osvaja točke tudi takrat, ko njegovo moštvo izgublja. Od začetka sezone se je le na treh tekmah od 18 zgodilo, da v statistiko tekem ni vpisal točk, skupno pa je zbral že 14 zadetkov in 14 podaj, na lestvici najkoristnejših igralcev lige NHL pa ima pred ruskim hokejistom Ovečkinom prednost že petih točk. Ob tem velja omeniti, da je dvakratni MVP prvenstva lige NHL izpustil nekaj zadnjih tekem svojega Washingtona zaradi poškodbe.

Chicago je ves čas nadzoroval dogajanje na tekmi, domači so dvakrat zadeli ob številčni premoči na ledu. Vodstvo so si priigrali po dobri minuti v drugi tretjini, ko je mrežo Jonathana Quicka zatresel John Madden. Kralji so odgovorili v deseti minuti, ko je bila s Kopitarjevim golom uspešna naveza Los Angelesa Kopitar-Doughty-Williams.

A je pri tem tudi ostalo. Kralji so v zadnji tretjini povsem odpovedali, v razmiku manj kot osmih minut pa so zadeli Troy Brouwer, kapetan domačih Jonathan Toews, ki se je vrnil po pretresu možganov, in Andrew Ebbett za končno vodstvo Chicaga s 4:1. Da Kralji še niso preboleli zadnjega poraza proti moštvu Predators, kaže tudi pogled na statistiko strelov na gol, ko so v zadnji tretjini domači povsem nadstreljali goste (10:2).

Liga NHL:

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 4:1
(Anže Kopitar dosegel edini zadetek za Los Angeles v dveh poskusih)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.