Slovenija
22 ogledov

Zver "predsednik, ki vidi dlje"

Evropski poslanec Milan Zver je prepričan, da nam glasovanja proti Evropa ne bo Žurnal24 main
V volilnem štabu kandidata Milana Zvera so prepričani, da tokrat za spremembo potrebujemo predsednika, ki vidi dlje in preko svoje politične zamejenosti.

Zver sicer pričakuje intenziven mesec, želi pa si predvsem vsebinske kampanje.

Tako bo po besedah Jerneja Pavlina, vodja službe SDS za odnose z javnostmi, slogan Zverove volilne kampanje Predsednik, ki vidi dlje. Zver kandidira s podporo SDS in NSi. V imenu volilnega štaba je Pavlin izpostavil, da bo kampanja skromna in skladna z gospodarskim in finančnim stanjem v Sloveniji.

Kampanjo bodo financirali iz lastnih virov in prispevkov podpornikov. Ob tem je Pavlin poudaril, da se jim zaradi trenutnih razmer zdi "neprimerno in neodgovorno pričakovati", da bi državljani veliko donirali za samo kampanjo.

Dan pred začetkom uradne volilne kampanje je Zver povedal, da bo stil delovanja "verjetno nekoliko drugačen" od minulih tednov. V njegovem volilnem štabu bodo do dneva volitev, ki bodo 11. novembra, pripravili še devet volilnih konvencij po različnih krajih, sicer pa bo dobršen del kampanje potekal tudi preko medijev in soočenj, je dejal.

Zvera je danes podprl tudi minister za obrambo Aleš Hojs, ki je poudaril, da je kot državljan prepričan, da je Zver "najboljši kandidat, ki ga Slovenija premore" in bo tudi "najboljši poveljnik obrambnih sil".

Po Zverovih ocenah je slovenska vojska zelo učinkovita ter operativno dobro usposobljena, zato je prepričan, da bo minister za obrambo tudi z manj denarja zaradi krčenja proračunskih sredstev uspel ohraniti dosedanji nivo obrambe.

"Ne zavidam težkega položaja ministra, ki mora zagotavljati ustrezno raven varnosti," je še povedal Zver. Kot je dejal, ima Slovenija izjemno nizek obrambni proračun, vsi proračunski rezi pa imajo določene limite in ta je pri obrambi že dosežen.

Komentarjev 1
  • Lavdan 17:20 11.oktober 2012.

    Prav daleč ne vidi nihče, tako je vsaj videti. Zver preveč gleda nazaj in v Vatikan. Tudi vpletanje boga v politiko ni pametno, ker je bogov vsak dan več. Važno je, da bo dobro slišal kaj bo rekel šef.