Slovenija
22 ogledov

Zakaj ni klime, četudi je vroče

Na LPP še vedno načrtujejo sklepanje pogodb z občinami, župani teh pa računajo, Saša Despot
Ljubljančanka je potožila, da voznik ni reguliral klime, četudi je bilo v avtobusu "neznansko vroče". LPP: Pri nekaterih avtobusih lahko vozniki s stopnjo ventilacije deloma vplivajo na nastavitve, medtem ko pri klimah z avtomatskim režimom delovanja ta možnost ni dana.

"Na mestnem avtobusu je bilo zelo vroče, a ko sem voznika prosila, naj vključi klimo, je odvrnil, da ne more, ker ima takšna navodila," je povedala noseča Ljubljančanka, ki je konec aprila uporabila mestni avtobus. "Zanima me, ali varčujejo tako, da odlašajo z vklopom klime, četudi je že sedaj kakšen dan izjemno vroče."

Reguliranje glede na tehnične možnosti

Na LPP pojasnjujejo, da poskušajo obravnavati vsak primer avtobusa v skladu s tehnično opremo, ki jo ima, da se tako zagotovi čim bolj optimalno delovanje klim. 

"Pri nekaterih avtobusih lahko vozniki s stopnjo ventilacije deloma vplivajo na nastavitve, medtem ko pri klimah z avtomatskim režimom delovanja, ki so na nekaterih drugih avtobusih, ta možnost ni dana," pojasnjuje Tamara Deu Ošlak z LPP. 

Navodila vezana na obdobja

Voznike obveščajo preko sistema avtomatske lokacije vozil - ALV, tako da prejemajo obvestila, naj bodo pozorni na delovanje naprav v vozilu in hlajenje oz. ogrevanje. "V vozilih prilagajajo notranjo temperaturo stanju zunanje, vendar le na tistih avtobusih, kjer imajo vozniki možnost vplivati na prilagoditve," poudarjajo pri LPP. "Navodila voznikom so vezana na obdobja, ko so temperature enotne."

Dodajajo, da lahko potnik, v kolikor je mnenja, da sistem temperaturno preveč odstopa oziroma morda ne deluje, obvesti LPP službo za mnenja potnikov na 01 58 22 506 oziroma po elektronski pošti mail@lpp.si.

irma.hus@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • prider 23:27 22.maj 2016.

    "noseča Ljubljančanka, ki je konec aprila uporabila mestni avtobus"Konec aprila, zdaj smo pa 22.5. Žurnal, pa res niste ažurni.Pa 30.4. je bila najvišja temperatura v Ljubljani 18,5 st. C.http://meteo.arso.gov.si/uploads/probase/www/climate/graph/sl/by_location/ljubljana/last30days_ljubljana.txt

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:50 22.maj 2016.

    Klima je na avtobusih / vlakih luksuz, nimaš kej. Tud tm k pa je klima je pa po navad preveč na mrzlo naštiman in pol k pridš po pol ure ven doživiš temperaturni šok.

  • kapibara 20:03 22.maj 2016.

    Niso vse nosečnice enako tečene- problematične..