Slovenija
6 ogledov

Z novim letom nova kavarna

V pogodbi je imel najemnik določenih le šest mesecev za ureditev lokala, vendar Žurnal24 main
Filipov dvorec. Zaradi pridobivanja soglasij dolgo čakanje na dovoljenje.

Čeprav je Mestna občina Ljubljana (MOL) že lani Pekarstvu Kepic za pet let oddala poslovni prostor v pritličju Filipovega dvorca na Cankarjevem nabrežju 1, ta kavarne še ni odprl.

Plačilo od oktobra

Najemnina. Najemnina za dobrih 207 kvadratnih metrov velik poslovni prostor je bila pred oddajo ocenjena na 4.034 evrov na mesec. Najemniki so jo pričeli plačevati šele letošnjega oktobra.
Čakanje na dovoljenje
˝Čakali smo na gradbeno dovoljenje. Če smo ga želeli dobiti, smo morali najprej dobiti soglasja 28 ali celo več strank v postopku,˝ je vzrok za dolgotrajno čakanje na novo kavarno povedala Anica Kepic iz Pekarstva Kepic.

Na MOL so pojasnili, da je moral najemnik pridobiti gradbeno dovoljenje zaradi spremembe namembnosti. Do nedavnega je bila v poslovnem prostoru prodajalna, po novem pa bo kavarna.

Peter Ličen iz podjetja Soba, ki za pekarstvo pripravlja prenovo, je povedal, da bodo poslovni prostor prenovili z minimalnimi posegi, podrli bodo le predelne stene, da bo nastal en prostor.

˝Naš cilj je Ljubljani dati kavarno, kot, razen Uniona, ne obstaja več. Spremeniti želimo ponudbo nabrežja Ljubljanice z meščansko kavarno in slaščičarno,˝ je povedal Ličen.

Obnovo bo najemnik lahko začel takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja in po plačilu komunalnega prispevka, trajala pa bo predvidoma dva meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.