Slovenija
18 ogledov

Z novim dovoljenjem za gradnjo

Po neuradnih infomacijah je želel lani KD Kvart celoten projekt zaradi težav s f Žurnal24 main
Nov Šumi. Graditi naj bi ga začeli letos in ga dokončali do konca leta 2013.

Za gradnjo novega Šumija je investitor KD Kvart v začetku januarja dobil novo gradbeno dovoljenje. Potem ko je po pritožbah soseda postalo staro dovoljenje septembra 2009 pravnomočno, so se odločili za spremembo vsebine v objektu. Star Šumi ob Kongresnem trgu so sicer porušili že leta 2006.

“Iz projekta smo izključili kinodvorane in jih nadomestili s povečanjem javnega dela, kjer so zdaj trgovine, wellness, fitnes in medico center ter gostinski program, vse drugo je ostalo enako kot v prvotnem načrtu,” je pojasnil spremembe direktor KD Kvarta Miha Gostiša. Da bi bil objekt varčnejši, so bile napovedane tudi spremembe v konstrukciji in drugačna fasada, vendar pa je Gostiša dejal, da so spremenili samo vsebino. Povedal je tudi, da uvoza v garažno hišo niso povezali z garažno hišo pod Kongresnim trgom, ampak bo imel Šumi samostojen uvoz.

Novi Šumi
Velikost
. V novem Šumiju bo okoli 42 tisoč kvadratnih metrov površin za različne dejavnosti, okoli deset tisoč kvadratnih metrov pa bo namenjenih luksuznim stanovanjem.

Denarja še nimajo
Pogovorov z bankami o financiranju gradnje še niso končali, prav tako še niso izbrali izvajalca del. Za izbiro gradbenega podjetja pripravljajo razpis.

Gostiša je zatrdil, da se z izključitvijo kinocentra iz projekta vrednost ni spremenila in je ostala okoli 50 milijonov evrov. Gradnjo naj bi začeli še letos in jo dokončali približno v dveh letih in pol.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.