Slovenija
1351 ogledov

Vremenska napoved: To nas čaka v naslednjih dneh

sonce hribi Profimedia
Konec tedna bo toplo, v prihodnjem tednu pa sledi ohladitev.

Poletno vreme v nedeljo

V prihodnjih dneh se bo nad Srednjo Evropo vzpostavilo območje visokega zračnega pritiska, ki bo vztrajalo vse do konca oktobra, pišejo na portalu Neurje.si. "Pričakujemo lahko višje temperature in bolj stabilno vreme, pogosta pa bo tudi jutranja megla. Na zahodu lahko danes nastane še nekaj ploh," pojasnjujejo. 

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Od sobote oziroma nedelje naprej pa bo tudi nekaj več sonca. "Predvsem v nedeljo bo živo srebro ponekod na vzhodu preseglo 20°C. V Beli krajini se lahko povzpe vse do 23°C."

V prihodnjih dneh se bo nad srednjo Evropo vzpostavilo območje visokega zračnega pritiska, ki bo vztrajalo vse do konca...

Objavil/a Neurje.si dne Petek, 25. oktober 2024

Vremenoslovci Agencije RS za okolje pa pišejo, da bo tudi v ponedeljek deloma sončno, več oblačnosti bo na Primorskem. "Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla. Čez dan bo pihal jugozahodnik, toplo bo."

Naslednji teden bo nekoliko hladneje

Tudi od torka do petka bo nad večjim delom Evrope prevladovalo območje visokega zračnega tlaka. A nad naše kraje bo od vzhoda dotekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak. "Ob koncu prihodnjega tedna pa se nekoliko poveča možnost vdora še hladnejše zračne mase nad naše kraje," pojasnjujejo na Arso.

Od torka do petka tako kaže na večinoma suho vreme, v notranjosti bo več nizke oblačnosti, bolj sončno bo na Primorskem. Verjetnost za padavine pa se bo povečala ob koncu tedna. "Najvišje dnevne temperature bodo do petka večinoma od 15 do 20 °C, ob koncu obdobja se bo ohladilo," še pišejo na Arso.

dezurni@styria-media.si

RTV SLO studio 3 Slovenija Na televizijo danes prvič prihaja nova vremenarka
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.