Slovenija
13709 ogledov

Vreme: Pripravite se, nedelja in ponedeljek bosta peklenska!

Sonce
Kakšno vreme nas čaka?

"V soboto bodo temperature zraka ob pretežno jasnem vremenu še za kakšno stopinjo ali dve višje od današnjih," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "V nedeljo bo sončno z nekaj več visoke koprenaste oblačnosti, najvišje temperature se lahko približajo 35 stopinj. V ponedeljek bo sončno in zelo vroče, z najvišjimi temperaturami ponovno blizu 35 stopinj."

Če bodo temperature presegale opozorilne vrednosti, bo, kot poudarjajo pri Arso, izdano ustrezno opozorilo.

Arso za zvečer in ponoči sicer napoveduje precej jasno vreme. "Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V soboto bo pretežno jasno, popoldne bo nastala kakšna nevihta. "Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33 stopinj Celzija," pravijo pri Arsu.

V popoldanskem času vročinske nevihte

V nedeljo, ponedeljek in torek bo sončno in vroče. V popoldanskem času bo nastala kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Nad vzhodno in srednjo Evropo ter nad Alpami je območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih jugozahodnih vetrovih doteka k nam dokaj suh in topel zrak.

Od 22. do 27. junija

V torek in sredo bo nad nami topla in nekoliko bolj vlažna zračna masa. Nato se bo postopno malce ohladilo. V četrtek nas bo prešla ali oplazila neizrazita vremenska fronta. Ob koncu prihodnjega tedna se bo spet malce segrelo.

 | Avtor:

V torek in sredo bo sončno in vroče s kakšno popoldansko nevihto. V četrtek in petek bo nekoliko več oblačnosti, predvsem v severni polovici Slovenije bodo verjetnejše krajevne plohe in nevihte. Dnevna temperatura bo med 26 in 31 stopinjami. Ob koncu tedna bo sončno in postopno spet bolj vroče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.