Slovenija
158654 ogledov

Grozljivo: Na zelo prometno regionalno cesto padle ogromne skale!

regionalna cesta Zagorje - Litija Mojca Bezjak/Facebook Skale na cesti Zagorje - Litija po neurju konec julija.
Obilno deževje z močnim vetrom je močno poseglo tudi v promet.

Napovedi so se uresničile. Nedeljsko popoldne so začinile nevihte z obilnim deževjem in močnim vetrom. Sprva je najhuje kazalo na Koroškem, precej škode pa je nastalo tudi v Zasavju.

Regionalna cesta Zagorje - Litija, zloglasna zaradi s pobočij padajočega kamenja, je upravičila svoj sloves. Nevihtna celica je tako močno načela hrib ob cesti, da je na asfalt priletelo nekaj ogromnih skal. 

Posredovali so gasilci iz Litije, Zagorja in Trbovelj, cesta pa je bila razumljivo zaprta. Na tem območju že dolgo gradijo galerijo Šklendrovec, ki naj bi zavarovala najbolj problematičen odsek obsavske ceste.

Odrezani od sveta

Težave v prometu so nastale tudi v trboveljski občini, kjer je veter načel streho kultnega športnega objekta. Še huje je bilo na jugu občine, na poti iz Trbovelj proti Dobovcu.

Na cesti, ki iz doline Save pelje na mogočni Kum, je padlo ogromno polomljenega drevja (spodaj) in Dobovec ter okoliške zaselke odrezalo od sveta.

cesta Trbovlje - Dobovec | Avtor: Feja Smodiš/Facebook Feja Smodiš/Facebook

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • andrija 04:23 29.julij 2024.

    sanacija bo v drugem mandatu,sedaj so prioritete sanacije železnic,nakupi stavb na litijski in stavbe ter računalniki za digitalno,pa seveda miljardne donacije v gazo in ukrajino.tale popotovanja naših veljakov pa so tako samo drobiž

  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 01:19 29.julij 2024.

    O ježeš, spet ga bo za vse Golob najebal, presvitli janez Janša bo pa rešil Slovenijo, hehehe!

Sorodne novice