Slovenija
17 ogledov

Vizjak ne bo zahteval poračuna

null Žurnal24 main
Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak kljub kartelu v elektropodjetjih trdi, da odjemalci elektrike niso oškodovani.

Distributerji in zveza potrošnikov odločbe ne komentirajo, saj jo še preučujejo. Odločbo, da je bila januarska šestodstotna podražitev elektrike kartelno dogovorjena in je zato nična, je urad za varstvo konkurence poslal včeraj.
Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak trdi, da očitano usklajeno delovanje distributerjev ni šlo na račun odjemalcev, saj distributerji višje cene elektrike, ki jo letos plačujejo proizvajalcem, niso prevalili na gospodinjstva. V Elektru Gorenjska pravijo, da na trgu gospodinjskega odjema kljub dvigu cen še poslujejo z izgubo.

Deset milijonov preplačil
Povprečnemu uporabniku je bilo v sedmih mesecih na podlagi ničnega sklepa zaračunanih približno 14 evrov preveč, kar skupaj znese približno deset milijonov evrov. Država je večinska lastnica vseh distribucijskih podjetij, zato nas je zanimalo, ali bo minister Vizjak prek predstavnikov države v nadzornih svetih od uprav distributerjev zahteval, naj denar gospodinjstvom prek poračuna vrnejo sami. A Vizjak pravi, da so nadzorniki delali strokovno.

Pošljite ugovor

Splošni pogoji dopuščajo, da nesporni del računa plačate, za sporni del pa v osmih dneh vložite ugovor. Opozoriti velja, da lahko distributer odstopi od pogodbe in neha dobavljati elektriko, če odjemalec ne plača vseh obveznosti iz pogodbenega odnosa niti po poteku roka za plačilo, ki je določen v opominu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.