Slovenija
26 ogledov

Vegradu že teče voda v grlo

Bo Vegradu uspelo predati stanovanja Mestni občini Ljubljana brez novega dopolni Žurnal24 main
Opravili že dva tehnična pregleda, na obeh so opazili pomanjkljivosti.

V Vegradu so zatrdili, da je bil torkov tehnični pregled Celovških dvorov uspešen. Prav tak je bil po mnenju Mateja Košiča, Vegradovega direktorja gradnje za trg, tudi tehnični pregled povezovalne ceste in komunalnih priključkov objekta, ki so ga opravili že decembra. “Pomanjkljivosti, ugotovljene ob tehničnih pregledih, se skladno z zahtevami upravnega postopka odpravijo v dogovorjenem roku,” je pojasnil Košič.

Upravna enota negativno
Na Upravni enoti (UE) Ljubljana, ki opravlja tehnične preglede in izdaja uporabna dovoljenja, pa so povedali, da je bil tehnični pregled objektov Celovških dvorov končan, vendar so bile ugotovljene nekatere pomanjkljivosti. Dodali so, da ob tem gradnja ni bila niti končana. “Po odpravi pomanjkljivosti in dokončanju del bo potreben vnovični tehnični pregled,” pravijo na UE Ljubljana. Pojasnjujejo, da Vegrad še ni sporočil odprave pomanjkljivosti, zato novega tehničnega pregleda še ni bilo, prav tako še ni bilo izdano uporabno dovoljenje.

Naj spomnimo, da mora Vegrad skladno z že podaljšano pogodbo z Mestno občino Ljubljana prva stanovanja predati konec januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.