Slovenija
15 ogledov

Več za zemljo, manj za domove

Za bivalne enote Pipanova pot je že pridobljeno gradbeno dovoljenje, gradnja bi Žurnal24 main
Rebalans. Na MOL znižujejo sredstva za reševanje stanovanjskih težav.

S predlogom drugega rebalansa proračuna za 2009 na Mestni občini Ljubljana (MOL) ustavljajo več stanovanjskih projektov, a obenem načrtujejo nakupe dodatnih zemljišč za gradnjo cest.

Med drugimi bodo ustavili gradnjo 22 bivalnih enot Pipanova pot, selitve stanovalcev iz Švicarije in preureditev zgradbe v ateljeje, pa tudi načrtovanje gradnje 20 stanovanj v Zeleni jami. Za vse stanovanjske projekte so izdatke v rebalansu znižali za dobrega 2,1 milijona evrov. Letos bi tako za stanovanjsko gospodarstvo porabili le 3,9 milijona od sprva predvidenih 6,3 milijona evrov.

Denar, ki bo še ostal v proračunu, bodo namenili predvsem za nakup stanovanj v Celovških dvorih, vendar pa sredstva ne bodo zadoščala za plačilo vseh obveznosti. Ob znižanju izdatkov so nekatera plačila prenesli tudi na naslednje leto.

Za vse tri začasno ustavljene stanovanjske projekte v Javnem stanovanjskem skladu (JSS) MOL odgovarjajo, da se bodo nadaljevali, ko bo zanje na voljo dovolj denarja.

Za zemljišča ni zmanjkalo
Hkrati pa bi na mestni občini z rebalansom povišali izdatke za nakup zemljišč z 18,3 milijona evrov na 28,1 milijona evrov. Na MOL pojasnjujejo, da bi ta denar namenili za nakup zemljišč za Titovo cesto, za cesto na območju naselja Podgorica in tehnološkega parka, za cestno povezavo Tržaške ceste in Ceste Dolomitskega odreda ter Ceste na Brdo, za prestavitev ceste in komunalno opremo v Gameljnah in za nakup zemljišča za potrebe ureditve športnega parka Kolezija. Ta zemljišča bodo kupili takoj, ko bo sprejet rebalans.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.