Slovenija
5 ogledov

Več otrok ne prinese točk

“Kriterij otroškega dodatka daje dodatne točke družinam z najnižjimi prejemki,” Žurnal24 main
Novi pravilnik. Velike družine pri vpisu otrok v vrtec odslej brez prednosti.

Iz novega pravilnika za sprejem otrok v ljubljanske vrtce so na Mestni občini Ljubljana (MOL) črtali večino ugodnosti za velike družine. Spremembe bodo sicer mestni svetniki potrjevali 1. marca.

Najemniki bodo brez Prebivališče. Najemniki, ki nimajo sklenjene najemne pogodbe, ne morejo prijaviti stalnega prebivališča, kar je eden od glavnih kriterijev za sprejem otroka v ljubljanski vrtec. Na MOL te problematike ne bodo reševali, saj, kot pravijo, niso pristojnosti za njeno reševanje.

Zaradi enotne čakalne liste so ukinili točkovanje bližine vrtca in točkovanje hkratne vključenosti več otrok v isti vrtec, ukinili pa so tudi dodatne točke za vključenost več otrok v vrtec iz iste družine ter dodatne točke za družine z več vzdrževanimi otroki.

Prednost socialno ogroženi
Na oddelku za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL so povedali, da so pri predlogu sprememb kriterijev izhajali iz izkušenj in pripomb vrtcev v preteklosti. “Družine z več otroki niso nujno socialno ogrožene,” pravijo na oddelku. “Prav tako so izkušnje pokazale, da so kriteriji dajali prednost družinam z več otroki in družine z enim oziroma prvorojenim otrokom niso imele možnosti, da bi bil sprejet v vrtec,” so dodali.

Po novem pravilniku bodo imeli nekoliko več prednosti pred drugimi otroci samo dvojčki ali trojčki, bratje in sestre pa ne. Dodatne točke bodo po novem dobile le družine z najnižjimi prihodki na družinskega člana oziroma z najvišjim otroškim dodatkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.