Slovenija
5689 ogledov

V supergah na Triglav, nato na pomoč poklicala helikopter

Reševanje mladih turistov s Triglava s helikopterjem Policija
Policijski helikopter v reševanje z dežurno ekipo GRZS za reševanje v gorah včeraj okoli 17.30 posredoval na območju Triglava. Mlada turista sta neustrezno opremljena zatavala ob gosti megli.

Policisti danes poročajo o novem reševanju pohodnikov s slovenskih gora, tokrat je šlo za mlada turista iz Nemčije. "Po podatkih s katerimi razpolagamo sta 21-letna pohodnica in 20-letni pohodnik, oba državljana Nemčije, v soboto iz smeri Vodnikovega doma odšla na Triglav," so zapisali v sporočilu za javnost pri PU Kranj.

Kot so dodali, sta pohodnika s Triglava sestopala po Gorjanski poti proti domu Planika. Pred Triglavsko škrbino na nadmorski višini okoli 2.700 m sta zaradi neugodnih vremenskih razmer (megla) zašla s poti in prišla nad strm skalnati teren, od koder nista več upala nadaljevati poti, niti se vrniti.

Reševanje mladih turistov s Triglava s helikopterjem | Avtor: Policija Policija

Za nameček, tako sporočajo policisti, sta bila pohodnika neprimerno opremljena za hojo v visokogorju (brez čelad, brez samovarovalnega kompleta, itd.). Še več: pohodnik je bil celo v supergah. Reševanje je bilo uspešno, oba mlada turista je policijski helikopter prepeljal do Stare Fužine, kjer so ju prevzeli gorski reševalci GRS Bohinj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar MS
    MS 11:30 22.september 2024.

    Antikrist9, zaenkrat nič ni obvezno! Postalo bo pa, ko bojo takim idiotom začeli zaračunavati helikopterska reševanja!

  • rd2dmk2 11:08 22.september 2024.

    par dni nazaj me je en turist spraševal če to tiste plastične superge, s katerimi je lazil okol Bleda, dovolj za pohod na Triglav. pa sem mu dejal da rabi poleg superg kar pošteno dobro opremo od čevljev , obleke ...prikaži več in velicega rukzaka, ker je lahko sneg tam gori. če je ta , ki so ga sedaj reševali ta isti tip, ki je dobil od mene precej dobre nasvete, svetujem račun. in to po sistemu gostilne ob namernem razbijanju kozarcev- devet kratno. pa za povrh še pošteno z leskovo mastjo po riti.

  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 10:34 22.september 2024.

    Ni mi jasno, od kdaj je čelada obvezna???