Slovenija
0 ogledov

Umrl motorist

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Na regionalni cesti med Ajdovščino in krajem Cesta se je zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik motornega kolesa in dva osebna avtomobila. 54-letni motorist je podlegel poškodbam.

Danes malce po 12. uri se je na regionalni cesti med Ajdovščino in krajem Cesta zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik motornega kolesa in dva osebna avtomobila.

Novogoriški policisti prometne policije so na kraju dogodka ugotovili, da je 54-letni voznik motornega kolesa iz Šempetra pri Gorici vozil po regionalni cesti iz smeri Ajdovščine proti Dobravljam. Pred naseljem Cesta je voznika motornega kolesa dohitela 49-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Ajdovščine, ga v desnem ovinku prehitela preko neprekinjene ločilne črte, pri vračanju na svoj vozni pas pa je z zadnjim delom avtomobila zadela voznika motornega kolesa.
Voznik motornega kolesa je zaradi oplazenja skupaj z motornim kolesom padel na levi bok po vozišču. V tem trenutku pa je iz nasprotne smeri pripeljal 21-letni voznik iz Ajdovščine,  ki je s svojim osebnim avtomobilom trčil oziroma povozil na tleh ležečega motorista, ki je hudim telesnim poškodbam na kraju podlegel, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici in pristojno državno tožilko z Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti so novogoriški policisti 49-letno voznico tudi  kazensko ovadili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.