Slovenija
3235 ogledov

Udaril kandidata za evropskega poslanca Petra Gregorčiča, to je sledilo

Peter Gregorčič, nosilec liste SLS za evropske volitve SLS
Napadalca na kandidata SLS so prijeli, takšna kazen ga je doletela.

Na javni prireditvi v Metliki naj bi 20-letni moški udaril moškega, kasneje pa v bližini prevračal kontejnerje za smeti in motil javni red in mir. Po poročanju portala Moja Dolenjska naj bi napadel kandidata SLS za evropskega poslanca Petra Gregorčiča.

Policisti so bili o kršitvi javnega reda in miru obveščeni nekaj po 22. uri. Nasilneža so izsledili, ker ni upošteval navodil in ukazov policistov, so ga odpeljali v prostore za pridržanje. 20-letniku, ki je bil pod vplivom alkohola, bodo zaradi prekrška z elementi nasilja in neupoštevanja zakonitega ukrepa izdali plačilni nalog v znesku 438 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

"Sinoči se je v Metliki zgodil napad na nosilca liste za EU volitve Petra Gregorčiča. Dejanje najstrožje obsojamo in se zahvaljujemo policiji za hitro in korektno ukrepanje. Ker ne želimo, da dogodek zasenči EU volitve, Peter in kandidati danes aktivno nadaljujejo s kampanjo," je SLS sporočila prek omrežja X.

Janez Janša je na omrežju X zapisal, da je dejanje "vsega obsojanja vredno" in v svojem slogu nadaljeval, da upa, da bodo policija in sodnice enako hitri in dosledni kot pri zadevi Kovačeve ter da se ne bodo sprenevedali kot v primeru napada na Branka Grimsa. Kot zapisano zgoraj je policija napadalca že prijela in ga oglobila. 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 37
  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 09:35 19.maj 2024.

    Tista je bila dobra, ko se je zgodil teroristični napad na Domobranka Grimsa. In to z biološkim orožjem, hehehe.

  • jakec42 07:40 19.maj 2024.

    Janez že komentira na svoj način,vse obrne na politiko-zakaj ga je pa udaril?

  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 18:04 18.maj 2024.

    Avtorja bi prosil, da pojasni in razjasni ali je bil Peter Gregorčič dne 17. maja na prireditvi Vinska vigred v Metliki v svojstvu kandidata SLS za evropske volitve in če, na čigavo povabilo ali pa kot občan Peter Gregorčič!? Edino ...prikaži več tako lahko prispevek razumemo v pravi luči! Na lanski vigredi je bil tudi moj prijatelj Jože B. iz Metlike tarča napada pijanega pripadnika etične manjšine, pa tega nobena Črna kronika ni objavila! Na žalost so tovrstni ekscesi spremljevalna folklora metliške vigredi!