Slovenija
4252 ogledov

Trgovci ne dohajajo spletnih naročil

Nakupi na spletu
"Najboljši sosed" danes naročeno lahko dostavi konec meseca.

Zaprte trgovine in seveda splošno stanje glede koronavirusa povzroča spremembo nakupovalnih navad. Eni iz stiske, drugi zaradi udobja, tretji zaradi strahu in previdnosti pač želijo naročati po spletu in naval je neverjeten. Trgovci preprosto ne zmorejo takega povečanja števila naročil s katerimi so dobesedno zasuti že dlje časa!

V Mercatorju so soočeni s takim navalom, da v večjih mestih (Ljubljana, Maribor, Celje, Koper, Novo mesto, Kranj) danes naročene izdelke lahko prejmete – 26. marca! Taka je vrsta za spletno dostavo, ki jo sicer izvaja cela veriga sodelavcev in zato prosijo, da naročila omejite na nujne izdelke. Prav tako neprestano krpajo vrzeli pri številu zaposlenih, zaposlovanje novih in prilaganje malo drugačni trgovini pa v trenutku ni mogoče.

V Tušu ugotavljajo, da se je samo prijava za njihovo storitev "hitrinakup" povečala za petkrat, tudi pri sami dostavi, zato bodo nove prevzemne točke čim prej vzpostavili v Celju in Mariboru. Pri njih kupci naročajo predvsem bolj trajne izdelke (moka, sladkor …), a poudarjajo, da z založenostjo ni težav – tudi zelenjava prihaja na police redno!

Koronavirus v Španiji Koronavirus Slovenija Minister za zdravje Tomaž Gantar: Zamudili smo teden do deset dni

V Lidlu so nam odgovorili, da spletne trgovine nimajo, čeprav kupci po tem sprašujejo. Ker si prizadevajo, da opravljajo vse ostale naloge v tem času, za zdaj o uvedbi take prodaje ne razmišljajo.

V Sparu pa se jim je spletna prodaja podvojila, blago dostavljajo na dom in imajo prevzemne točke. Zaradi velikega povpraševanja prosijo za strpnost, večajo število zaposlenih pri tej prodaji in ugotavljajo, da krize z založenostjo ni. Nekaj časa so pogrešali le kvas, a zdaj tudi s peko ni več zadreg!

Vojno dobičkarstvo?
Zanimiv pogled na zaporo trgovin in delovanje le nekaterih pa je ponudil Bojan Pungartnik iz cvetličarne Art v Kranju: "Cvetličarna je zaprta, zato pa lahko stalno spremljam oglaševanje enakih izdelkov podjetja Lidl kar se mi ne zdi korektno in meji na vojno dobičkarstvo!"

 

Tudi drugi izdelki na spletu iskani!

Veliki Amazon je objavil, da potrebuje zaradi razmaha spletne trgovine okoli 100.000 novih sodelavcev, v Sloveniji pri Mimovrste v zadnjih dneh beležijo za polovico večje število oddanih naročil. Posebej se je povečalo naročanje čistil, plenic, hrane za male živali. Skokovito narašča tudi naročanje zaslonov, računalnikov oziroma opreme za delo od doma, prav tako pa zaznavajo povečanje nakupov aparatov za peko kruha, zamrzovalnih skrinj, pralnih strojev. Ker so prevzemna mesta zaprta, je dostava na dom edina prava rešitev.

V Big Bangu so se posebej založili z računalniško opremo, ki je zelo iskana in ker so vse trgovine zaprte, je možna le dostava na dom, ki jo skušajo izvesti vsak dan do 20. ure. Pri tem pazijo na čim manj ali nič kontaktov s kupci tako pri plačilu kot pri sprejemu blaga. Vnos opreme in montaža v stanovanju pa zaradi varnostnih razlogov nista mogoča.

Janez Janša Slovenija Janša dramatično: Vlada bo v naslednjih dneh nekatere ukrepe stopnjevala

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar jezeran
    jezeran 19:50 17.marec 2020.

    Najlepše je imeti rit doma pa da ti domov prinesejo oboleli delavci, po drugi strani, se pa vsedejo na kolo, mogoče peš in se sprehajajo po Ljubljani. Ogromno takih vidim vsak dan, kot da ni nič. Še vedo ne, da ...prikaži več bodo naslednji v bolnici jokali od bolečin

Sorodne novice