Slovenija
63501 ogledov

Tla so se dodobra zatresla. Ste čutili potres?

Potres v okolici Reke ARSO
Potres z epicentrom na sosednjem Hrvaškem, a čutili smo ga tudi pri nas.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v nedeljo ob 19.25 zabeležili potres magnitude 3,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 72 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini hrvaške Reke. "Izjemno močan in glasen zvok, poleg tresenja. Bilo je, kakor da bi nekaj počilo," je eden od komentarjev na aplikaciji EMSC. "Dovolj močno je treslo tudi za nas, ki nikoli ne čutimo potresa," je zapisal drugi v bližini epicentra. "Močan in kratek ropot, cela stavba se je tresla," je dodal tretji, poroča 24sata.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci na širšem območju južne Slovenije, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Sodeč po izpolnjenjih vprašalnikih na Arsovi spletni strani, so potres čutili v občinah Ilirska Bistrica, Kočevje, Loški Potok, Pivka, Divača, Postojna in drugih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Pierre 14:05 22.april 2024.

    Ne nismo ga čutili, bilo pa prošlo!!!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:24 22.april 2024.

    Ni razloga za skrb »Današnje dopoldne precej pozornosti pritegnejo krogi na območju slovensko-hrvaške meje. Ne gre za nič nevarnega, gre za sled, ki jo pušča letalo, ki na višini 28 tisoč čevljev kroži za namene posredovanja TV signalov. Na tem ...prikaži več območju danes namreč potekajo hitrostne preizkušnje v rejliju,« pojasnjujejo na Slovenskem letalskem portalu. V glavnem nenevarno za vas,kar pojdite na en dooolg sprehod po svežem zraku,vam priporoča ZZZS