Slovenija
4775 ogledov

Danes bo na cestah predvidoma najhujši dan letos

Gneča zastoj Profimedia
Zaradi velikonočnih praznikov na cesti pričakujte gnečo.

Danes popoldan lahko zaradi velikonočnih praznikov pričakujete zelo visoko gostoto prometa, so že dopoldne opozarjali na Prometno-informacijskem centru. Poleg tega se na Madžarskem in na Češkem začnejo šolske počitnice. Največjo gostoto prometa pričakujejo od Avstrije in Italije proti Hrvaški, pa tudi v smeri turističnih krajev, polna bodo počivališča. V obratni smeri bo močno povečan promet predvsem v ponedeljek in torek. Že danes ob 14. uri je začela veljati omejitev prometa tovornih vozil do 22. ure, nato ponovno stopi v veljavo v nedeljo in ponedeljek od 8. do 22. ure.

Zaradi popoldanske prometne konice je povečan in upočasnjen promet na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč. Ob 15.45 je bila gneča na ljubljanski severni in zahodni obvoznici od Bežigrada proti razcepu Koseze mimo Brda proti razcepu Kozarje in Brezovici. Zastoji pa so nastajali tudi na ljubljanski južni obvoznici od razcepa Kozarje proti razcepu Malence in naprej proti Dolenjski. 

Prometni koledar | Avtor: PIC PIC
Na prometnem koledarju je danes prvi dan letos, ki je v celoti rdeč. "Promet bo zaradi obiska turističnih in izletniških točk dodatno povečan v primeru lepe vremenske napovedi," dodajajo.

Zaradi pričakovane gneče tako na cestah kot na mejnih prehodih policisti vse voznike opozarjajo na previdno vožnjo in strpnost.

Kakšno pa bo vreme?

Napoved vremenoslovcev sicer kaže, da se nam za velikonočne praznike obeta spremenljivo vreme. Jutri bo še večinoma sončno in toplo, čez dan bo ponekod pihal šibak jugozahodni veter, ob morju zmeren jugo.

Že v noči na nedeljo pa bodo predvsem na zahodu možne krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. "V nedeljo bo na vzhodu večinoma sončno, drugod bo več oblačnosti, ponekod na zahodu bodo občasno še padavine."

V ponedeljek pa se bo dež na zahodu okrepil in razširil nad večji del države.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
  • bi_ba 06:58 30.marec 2024.

    V resnici ni bilo nobene gužve. Slaba napoved kot vedno.

  • Avatar jezeran
    jezeran 16:07 29.marec 2024.

    LETOS, ha ha počakajmo na 1 maj. Pa potem od junija do konca septembra. Na darsu se pa smejijo, medtem ko nič ne delajo in kradejo naš denar od vinjet

  • atamama 15:07 29.marec 2024.

    Nekaj mi ni jasno, danes preko meje na Obrežju bi lahko prepeljal najmanj 3 ''begunce''. Kaj nimamo nadzora na meji? Ali novinarji res niso nič domoljubni, da bi to preverili in postavili notranjemu ministru kakšno vprašanje (neprijetno)? Da vidimo v ...prikaži več ponedeljek, ka menite ali bo kolona proti SLO?