Slovenija
28 ogledov

Tatinski Bolgarki

null Žurnal24 main
Celjski policisti so v zadnjih dneh preiskali več velikih tatvin. V paru kradli Bolgarki.

34-letna bolgarska državljanka je s pomočjo sodržavljanke v zadnjem poldrugem mesecu v trgovskih centrih v Celju in v trgovinah v celjskem mestnem središču ukradla najmanj osem denarnic iz ženskih torbic ter več bančnih kartic.

Bolgarki sta delali v paru. 34-letna Bolgarka se je na nevsiljiv način približala ženskam, ki so v trgovinah izbirale oblačila, in jim iz torbic spretno ukradla denarnico, druga pa je v bližini opazovala dogajanje.

Bolgarki sta v tem času občanke oškodovali za nekaj manj kot dva tisoč evrov. Iz ukradenih denarnic, ki sta jih – potem ko sta jih izpraznili – odvrgli v smeti, sta pobrali okoli 800 evrov gotovine, še okoli 1.200 evrov gotovine pa sta dvignili iz bankomatov s karticami, ki sta jih našli v denarnicah.

34-letno Bolgarko so policisti s kazensko ovadbo privedli na pristojno tožilstvo. Ko je poravnala denarno kazen in oškodovankam povrnila materialno škodo, je bila izpuščena.

Ob tem celjski policisti znova pozivajo, da v denarnicah ne nosite PIN kod za bančne kartice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.