Slovenija
2273 ogledov

Tako potekajo dela na "večnem gradbišču"

galerija Šklendrovec infoPot/Facebook Dela pri galeriji Šklendrovec.
Zloglasna regionalna cesta ima več problematičnih odsekov. Enega najbolj nevarnih urejajo že več let, a dela še nekaj časa ne bodo zaključena.

Težave z regionalno cesto Zagorje - Litija imajo dolgo brado. Po neurju konec julija je na cestišče pri galeriji Šklendrovec padlo nekaj ogromnih skal, kar je bil znak, da odsek še zdaleč ni varen.

Dela na galeriji Šklendrovec, ta nastaja nekaj sto metrov naprej od zagorskega mostu čez Savo v smeri Ljubljane, so se začela že novembra 2021.

Rok za zaključek se je podaljšal za dve leti

Dela ovira problematičen teren. Cesta je namreč speljana med strugo Save na eni in strmim pobočjem na drugi strani. Zaradi nepredvidenih težav z razpoko v hribu se je delo na projektu močno podaljšalo, zdaj je zaključni rok julij 2025. Prvotni rok je bil julij 2023.

Na Facebook profilu InfoPot redno spremljajo delovne zapore in druge pomembne javno dostopne informacije o prometu. Pred nekaj dnevi so objavili posnetek dela pri Šklendrovcu.

Na vrhu armiranobetonske galerije poteka namestitev izolacije, nato pa bodo objekt zasuli z materialom. Poteka tudi globoko temeljenje in sidranje, da bo galerija stabilna proti morebitnim zdrsom v Savo.

"Brez teh ukrepov bi v primeru potresa ali močnih padavin lahko prišlo do popolne zapore te pomembne ceste," so zapisali na profilu InfoPot. 

Dolgotrajne težave

O težavah na regionalni cesti Hrastnik - Ljubljana, ki pelje mimo Trbovelj, Zagorja in Litije, je bilo v zadnjih mesecih napisanega in povedanega že veliko.

Velik del trase na zasavskem območju je izpostavljen strmim pobočjem in posledično drsenju materiala na cestišče. Odsek pri Šklendrovcu je posebej problematičen, že v preteklih desetletjih so tam potekala različna dela za zavarovanje voznikov.

Pri galeriji Šklendrovec v času del promet na tej obremenjeni povezavi poteka izmenično, ob koncih tedna so vzpostavljene tudi popolne zapore.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice