Slovenija
2217 ogledov

Tako napreduje Kris

Kris Zudich Facebook
Nove spodbudne novice iz Los Angelesa.

"Tako se jaz trudim na fizioterapiji. Za ostale zgleda lahko, zame ja pa to pravi podvig," sta ob posnetku Krisa, ki sedi in z rokicama prijema žogice, ki mu jih podaja fizioterapevtka, zapisala starša. 

Krisu, ki ima spinalno mišično atrofijo, so novembra na kliniki UCLA v Los Angelesu dali revolucionarno zdravilo Zolgensma in pozitivni učinki zdravila so se pokazali zelo hitro. Že v prvem tednu po prejemu zdravila je bil pri njem opazen napredek. In od takrat gre samo še na bolje. 

"Zdravnik je bil presenečen, da se je Kris že drugi dan uspel sam preobrniti. Mamica je rekla, da ga je dala kot vsako jutro na tla na odejico in pripravljala hrano, ko se je vrnila nazaj, pa Krisa ni bilo na odejici, kar se prej ni zgodilo nikoli. Odkotalil se je do kavča in se tam ustavil. Nepopisni občutki in to že naslednje jutro po prejemu zdravila. Zdaj že sedi in to kar dolgo časa brez opornice, tako da tudi to čebljanje se bo kmalu spremenilo v govorjenje, ki bo polno prvih njegovih skovank," nam je pred časom povedala Larisa Štoka, ki je Krisovo zgodbo prva predstavila javnosti. 

Kris odhod z Brnika Slovenija "Presegli smo to, česar si še sanjati nismo upali"

Za novo zdravilo - en odmerek stane 2,3 milijona evrov - je denar zbirala vsa Slovenija. Društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki je uspelo zbrati več kot 3,9 milijona evrov. 

Kris skupaj s staršema ostaja v ZDA, saj Kris tam obiskuje fizioterapije in ima kontrole pri zdravniku. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:02 18.januar 2020.

    Ma ja,vsi se mi trudimo.Če je že taka medijska zvezda,bi ga vsaj postrigli.

  • Kmodri 22:51 17.januar 2020.

    Tega mulca mamo poln kufer.

Sorodne novice