Slovenija
23 ogledov

SV države prizadela neurja

Slovenijo so zajele padavine, ki bodo ponekod zelo verjetno prerasle v neurja in Žurnal24 main
Včerajšnja neurja so prizadela predvsem Koroško, Štajersko in Prekmurje. A kot kažejo prvi podatki, hujše škode (izjema so nekateri objekti, ki so ostali brez streh), k sreči ne bo.

Tokratno obsežno poročilo uprave za zaščito in reševanje kaže, da je za gasilci in reševalci naporen dan. Intervencije so začeli že popoldne: okoli 16. ure so morali v Velenju iz več stanovanjskih objektov črpati meteorsko vodo, v Občini Šoštanj pa je bila potrebna intervencija zaradi podrtih dreves v parku. Na Gasilski zvezi Šaleške doline so za zurnal24.si povedali, da neurja sicer hujše škode niso povzročila.

V eni občini veter odnesel tri strehe

V Občini Selnica ob Dravi je zaradi udara strele zagorela streha stanovanjske hiše, v Občini Rače - Fram pa je veter razkril tri strehe. Tudi na območju Maribora ni manjkalo dela z odstranjevanjem podrtih dreves.

Tudi Obi ostal brez strehe

Precej prizadeto je tudi območje pomurske izpostave. Naštevamo le nekaj dogodkov, zaradi katerih je bila potrebna intervencija: podrta drevesa na cestah, padec drevesa na električne vodnike, droge ter parkirana vozila, veter je odkril streho trgovine Obi ...
Na območju ptujske izpostave je močan veter razkril del strehe stanovanjske hiše, podtalna voda je zalila kletne prostore gostinskega lokala, tudi oni pa so imeli nemalo težav s podrtimi drevesi na cestah. Na Območni gasilski zvezi Ptuj so nam povedali, da prve ocene škode še pripravljajo, največ dela so imeli s hudourniško vodo, sicer pa po njihovi oceni včerajšnja neurja – vsaj na njihovem območju – niso bila "kritična".

Veter je bil vzrok tudi za podrte električne drogove v Svetem Juriju v Občini Rogašovci, medtem ko je na širšem območju Občine Polzela izpadla oskrba z električno energijo. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je na mariborskem letališču veter pihal s 110 kilometri na uro. Preberite si več podrobnosti.

Komentarjev 1
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:54 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!