Slovenija
29725 ogledov

Stanje v Portorožu je nevzdržno, župan sklical izredni sestanek

Portorož Profimedia
Pritožbe nad hrupom v občini.

Piranski župan Andrej Korenika je zaradi številnih pritožb občanov nad hrupom v poznih večernih urah v Portorožu sklical izredni operativni sestanek, poročajo Primorske novice. Na njem so sodelovali predstavniki policije in civilne zaščite, predsednica krajevne skupnosti in medobčinska uprava.

Zdaj sledi sestanek s portoroškimi gostinci, na katerem bodo poiskali skupne rešitve, občina pa bo pripravila tudi spremembo odloka o varstvu javnega reda in miru. V času turistične sezone so poleg tega napovedali več preventivnih meritev hrupa.

Domačini so s prstom pokazali na nekaj lokalov, ki naj bi bili najbolj problematični. Zmotile so jih predvsem elektro zabave ter koncerti.

Najemnik lokala Rock'n'Roll Circus Samo Markežič je za Primorske novice zatrdil, da ne onesnažujejo s hrupom, saj da jih zlahka preglasijo sosedi s svojim ozvočenjem, ob tem pa je dodal, da se "moramo odločiti, ali bomo turistično mesto ali spalno naselje".

Razprava o hrupu v Portorožu je sicer med drugim potekala že leta 2021, ko se je na tapeti najprej znašel lokal Kapelca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • Avatar karjola
    karjola 20:06 02.avgust 2024.

    Ko smo bili mladi smo vedno hodili v portorož žurat. Tam se je vedno dogajalo. Od portoroške noči do koncertov v avditoriju do nočnega kopanja... očitno se portorož spreminja v mesto penžjonistov isto kot cela primorska k sploh nimaš kam it.

  • rd2dmk2 13:44 02.avgust 2024.

    hm, zakaj imajo hoteli sobe ? da turist odpočije od celodnevnih aktivnosti ? al mogoče sam zato da nekam odloži kufre z plačilnimi karticami,gotovino in bitcoini ? nekoč so bili diskoti v kleteh,pa se je nažigalo in nič slišalo. potem ...prikaži več so prišli radiji , ki so bilikot gajbe in so jih traponarji nosilina ramah in predvajali svoj primitivizem, don se a je to preselilo na šank lokala. pa ajde da vsaj predvajajo musko, v stilu , ne pa neko vlečenje mačke za rep .

  • šedov 13:25 02.avgust 2024.

    ..." elektro zabave "... :)