Slovenija
2762 ogledov

Spet težave s hitrimi testi, lažnih več kot polovica

Luka Lah, Majbert Pharm,  Alan Amadej Eferl Youtube/prtscr
Da je bilo na hitrih testih lažnih več kot 50 odstotkov rezultatov, so po poročanju spletnega Večera potrdili tudi v ZD Maribor.

Iz več zdravstvenih zavodov po vsej državi znova poročajo o lažno pozitivnih hitrih testih, piše 24 UR. V Mariboru je bilo lažnih več kot 50 odstotkov rezultatov testov, ki jih je dobavilo podjetje Majbert Pharm. 

Na razpis so se poleg podjetja Majbert Pharm, ki je v lasti Klemna Nicolettija in Alana Amadeja Eferla, prijavili še Mojplanet, CTD, SPG-Sol Plin Gorenjska in Labena, a so bili v Majbert Pharm v prednosti, ker so že opravili klinično validacijo v Evropski uniji, ki jo je plačala država.

Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije je podjetju Majbert Pharm javilo napako in se z njim dogovorilo, da bo preveril serijo zadnjih dobavljenih testov. 

Kot poroča 24 UR, so v Domu Danice Vogrinec Maribor skladno z navodili v ponedeljek, 10. maja, s hitrimi testi testirali 50 zaposlenih. 19 je bilo pozitivnih. Nato je v skladu z veljavnimi navodili izvajalec testiranja omenjenim pozitivnim zaposlenim odvzel brise za PCR-test, zaposleni pa so do rezultata odšli domov v samoizolacijo. Potrjeno pozitiven je bil en test zaposlenega, ki na srečo ni bil v stiku s stanovalci, 18 ostalih pozitivnih hitrih testov pa je bilo ovrženih. 

Da je bilo na hitrih testih lažnih več kot 50 odstotkov rezultatov, so po poročanju spletnega Večera potrdili tudi v ZD Maribor. 

Rezultatov hitrih testov vlada že dalj časa ne objavlja več, znano je le, koliko testov je bilo opravljenih prejšnji dan. Včeraj so denimo testirali 7.399 oseb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • krucefiks 14:19 18.maj 2021.

    ti testi so čisto primerni ,saj številke itak prirejajo ,kako nbeden ne opazi da je prav vsak dan nenormalno visoko število testirancev,to bi se morali vsak dan gužvat in stat na dežu in soncu .Vidiš pa nikjer nobenega,Na hrvaškem so ...prikaži več pa še večji lažnivci tam pa take cifre govorijo da se narod sam smeje še.Upam da nehate čimprej s tem ker sojenja se začenjajo in ravno testi bodo ključni .Kdor ne verjame ,brskaj ,google vse ve

  • Kirka 22:14 17.maj 2021.

    Iste vrste ptiči skupaj letajo.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:50 17.maj 2021.

    Dobavitelji so se solali v podmladku SDS. Očitno jim uspeva nategovali nabavnike po vsem noriskem kraljestvu