Slovenija
51 ogledov

Slovenec začenja napad na Korejo

1/11
Žurnal24 main
Slovenski kajakaš bo veslal okoli Južne Koreje. Marin Medak s 1.200 kilometrov dolgim podvigom začenja v petek, za vso pot pa bo potreboval približno štiri tedne.

Marin Medak, o katerem smo pisali že pred časom, ima v načrtu zahteven podvig. Z angleškim prijateljem Simonom Osbournom bosta poskušala preveslati obalo Južne Koreje.

Z veslanjem bosta začela v petek, čaka pa ju 1.200 kilometrov dolga pot. Danes sta po nekaj zapletih srečno prispela v Heathrow.

"Upala sva, da bova prišla z manj kot 46 kilogrami (v dveh kosih) in 10 kilogrami ročne prtljage, a sva na koncu pristala na 26 ter 27 kilogramih  in 10 kilogramih ročne prtljage. Na letališču si bova nadela najbolj šarmantne nasmehe in poskusila očarati dekle za pultom," je v šali med odhodom zapisal Marin.

Presenetil ju je pozitiven odziv korejskih kajakašev. Kot Marin piše na svojem blogu, so ju "v zadnjih dveh dneh zasuli s ponudbami za pomoč pri pripravi potovanja, urejanju transporta in drugih malenkosti, ki jih bova morala še urediti pred izplutjem. Pred meseci nisva mogla dobiti niti enega kontakta od lokalnih športnikov, v zadnjih dneh pa se vse kar odpira. Še enkrat se je potrdila tista neverjetna predpostavka, da ni treba skrbeti, se bo že samo uredilo."

V Seul bosta priletela jutri ob 9.20 po lokalnem času. Marinov podvig bomo spremljali tudi v naslednjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.