Slovenija
0 ogledov

Skrivnostno s sindikatom

Vegrad, ki gradi največje stanovanjsko poslopje v državi, Celovške dvore, ima bl Žurnal24 main
Vegrad. Kdaj bodo izplačali drugi del plače in regresa, še ni znano.

Sindikat in vodstvo Vegrada na včerajšnjem sestanku nista sklenila nobenega dogovora, pogovore pa bodo nadaljevali prihodnji ponedeljek.

Izplačilo naslednjih treh plač v višini minimalne plače, kot navajajo nekateri mediji, ni bilo predmet današnjih pogajanj.
Branka Gabrijel, Vegrad

Tako še ni jasno, kdaj bodo delavci v režiji dobili izplačan preostanek decembrske plače in kdaj drugi del lanskega regresa. Vegradov prvi sindikalist Samo Mastnak je povedal, da so se o nekaterih stvareh načeloma uskladili, vendar pa so roki izplačil povezani z deblokado bančnih računov podjetja. O vsebini pogovorov ni želel govoriti; dejal je le, da jo bo medijem razkril, ko bodo dogovori dokončni.

“Sestanek je bil namenjen izmenjavi stališč obeh strani. Danes nismo sprejeli nobenih dokončnih odločitev,”
pa je sporočila Branka Gabrijel, Vegradova direktorica za splošno in kadrovsko področje.

Minimalna plača možna
Mastnak je potrdil tudi navedbe, da je vodstvo podjetja predlagalo izplačilo prihodnjih treh plač vsem delavcem v višini minimalne plače, če se bodo likvidnostne težave nadaljevale. “Vendar o tem sindikat še ni razpravljal,” je povedal in dodal, da tudi dokončna odločitev v vodstvu še ni bila sprejeta. Da to ni bilo predmet pogajanj, je poudarila tudi Gabrijelova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.