Slovenija
11 ogledov

Selitve, ko bo denar

Pogovori MOL z vrtnarijo Ravnikar, ki naj bi se preselila na območje barakarskeg Žurnal24 main
Koželjeva. Porušili dve baraki, druge bodo šele v prihodnjih letih.

Gradbeno dovoljenje, s katerim je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) porušil dve baraki ob Koželjevi ulici, je izdano za celotno naselje, a se bo rušenje drugih barak izvajalo po fazah v naslednjih letih.

Kdaj, bo po besedah direktorice JSS MOL Jožke Hegler odvisno od finančnih sredstev. Prvo rušenje je brez selitvenih stroškov stalo slabih 89 tisoč evrov.

Drugi še čakajo
"Zakaj niso takoj preselili vseh?" se sprašuje Ševko Ahmetović, ki bo z družino ostal v baraki. Pravi, da ima odločbo sklada in da redno plačuje sicer nizko najemnino.

Včeraj je barake zapustilo še zadnjih pet od prvih 25 preseljenih družin. Stanovalcu, ki mu JSS MOL ni zagotovila nadomestnega bivališča, so izplačali 11.500 evrov odškodnine, kot je povedala Heglerjeva, pa si je sam priskrbel novo bivališče.

Ker so zaposlenim na skladu prebivalci naselja dejali, da naj bi imeli preseljeni svoje nepremičnine, so preverili lastništvo v uradnih evidencah.

"Ugotovili smo, da dobitniki stanovanj oz. bivalnih enot niso lastniki primernih nepremičnin, temveč so to v nekaterih primerih njihovi sorodniki, ki niso člani gospodinjstva, ki se je reševalo," zagotavlja Heglerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.