Slovenija
16 ogledov

Redarji v družbi policistov

Redarji in policisti bodo od zdaj kazni pisali tudi skupaj. (Foto: Dejan Mijovič Žurnal24 main
Slabo leto po sprejetju protokola o sodelovanju med mestnim redarstvom in Policijsko upravo Ljubljana bodo v ponedeljek začele delovati skupne patrulje redarstva in policije.

Patrulje bodo izvajale poostren nadzor parkiranja, in sicer vsak dan na območju druge policijske enote MOL, naloge bosta policist in redar opravljala peš ali z vozilom ene od služb. “Cilj sodelovanja je nadzor in urejanje mirujočega prometa, predvsem nepravilno parkiranih vozil,” so zapisali na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Nad voznike, pešce in kolesarje
Pravijo, da bodo patrulje preverjale predvsem nepravilno parkiranje na površinah za pešce in zelenih površinah, intervencijskih poteh ter parkirnih prostorih za invalide. “Pozornost bodo namenili tudi nepravilnemu ravnanju pešcev v cestnem prometu, nepravilni vožnji kolesarjev ter voznikov, ki v cestnem prometu ne bodo upoštevali prednosti pešcev,” pojasnjujejo na MOL. Za zdaj bodo preverjali tudi uporabo varnostnega pasu in mobilnika med vožnjo, načrtujejo pa še sodelovanje pri preprečevanju vandalizma, kršenja javnega reda in miru ter pri zagotavljanju varnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.