Slovenija
8 ogledov

Praznični program še skrivnost

Program prireditev še ni znan. Na Mestni občini Ljubljana so dejali, da je “v pr Žurnal24 main
Prazniki. Sejemske hišice že oddane, priprave na okraševanje tečejo.

S pripravami na praznično okrasitev Ljubljane so delavci že začeli. Stroški bodo približno enaki kot lani, je povedala Petra Stušek z Zavoda za turizem Ljubljana (ZTL). Lani je okrasitev stala 146 tisoč evrov, za prireditve je bilo namenjenih 152 tisoč evrov iz proračuna mesta.

Od sredine decembra bo v popoldanskih urah v mestni hiši tudi multimedijska postavitev jaslic.
Zmago Modic, slikar

 

Ker letos zaradi gradnje prazničnih prireditev na Kongresnem trgu ne bo, bodo lampijone, ki so sicer viseli v parku Zvezda, namestili na Bregu in Krakovskem nasipu. S predelanimi svetilkami, ki so bile v Mesecu oblikovanja nameščene na Cankarjevem nabrežju, pa bodo okrasili Gallusovo nabrežje. Okrašen bo tudi Miklošičev park, v njem pa bo kot uvod v leto knjige knjižni sejem.

Spremenjeni bodo tudi okraski v sklopu Vesoljne Ljubljane, saj jo bo slikar Zmago Modic preobrazil v Rojstvo oblik. Staro okrasitev bo dopolnil “v idejnem smislu, cenovno pa v smislu recesije”. Nekateri dotrajani deli okrasitve bodo zamenjani v celoti.

Sejem od 3. decembra
Praznične luči bodo tradicionalno prižgali 3. decembra na prireditvi Ljudje, prižgimo luč. Takrat se bosta začela tudi Miklavžev in praznični sejem.

V Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice (JP LPT) kot tudi na ZTL so že oddali vse sejemske stojnice. V JP LPT so prejeli 62 ponudb, oddali pa so vseh 23 mest v sejemskih hišicah na Pogačarjevem trgu ter vseh 14 prodajnih mest pod Plečnikovimi arkadami. Njihova prodajna mesta bodo postavljena in urejena do 1. decembra. Tudi pri ZTL so oddali vseh 45 sejemskih hišic. Za 40 malih prodajnih hišic je prispelo 92, za pet velikih gostinskih pa 20 ponudb.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.