Slovenija
55691 ogledov

Pozor, v ponedeljek nas bo bičalo vreme

Neurje nevihta v Sloveniji Profimedia
Prihaja velika sprememba v vremenu. Ponedeljek bo občutno hladnejši in v znamenju ploh ter neviht, ki bodo lahko tudi močnejše. Možna je toča in nalivi z razlivanjem hudournikov. Kje bo najhuje?

Agencija za okolje opozarja, da bodo v ponedeljek marsikje po državi možni toča, močni sunki vetra in krajši nalivi. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo možna razlivanja hudournikov in zastajanje padavinske vode, vodotoki pa lahko velike pretoke dosežejo tudi drugje.

Po današnjem pretežno jasnem vremenu se bodo v ponedeljek dopoldne v severni Sloveniji začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, popoldne in zvečer pa tudi drugod. Možne bodo tudi močnejše nevihte. Sprva bo pihal veter južnih smeri, popoldne in zvečer pa bo zapihal okrepljen severni veter, so danes sporočili iz Arsa.

V ponedeljek čez dan in zvečer bodo ob plohah in nevihtah prehodno hitro naraščali posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Možna bodo razlivanja vodotokov in zastajanje padavinske vode. Verjetnost za to bo večja v severovzhodni Sloveniji. Tudi drugod v severnem in vzhodnem delu države lahko posamezne reke prehodno dosežejo velike pretoke. V južni Sloveniji bodo pretoki rek še naprej ustaljeni.

V torek, ko bo možna le še kakšna ploha, bodo reke upadale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 18:24 30.junij 2024.

    In tudi poskus popravka naslova z "Vreme nam bo v ponedeljek dalo vetra" je milo rečeno ponesrečen, ker insinuira na burjo ali orkan, napoved pa je "toča in nalivi"... Besedna zveza, "ti bom že dal vetra" je torej bolje uporabiti ...prikaži več kjerkoli razen pri vremenu :) Ne gre vam danes tole z naslovi od peresa, no, saj tudi druge dni ni dosti bolje ;)

  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 14:39 30.junij 2024.

    Vreme nam je precej vetra dalo že danes!

  • GarBollo001 14:31 30.junij 2024.

    Imamo pač sado-mazo vreme, je treba biti moderen....