Slovenija
25 ogledov

Potrdil, da se je srečal s Todorićem

slovenija 1.3.2012, Ljubljana, intervju Zoran Jankovic, kandidat za zupana Ljubl Špela Mohorič
Trdi, da o Mercatorju ni govoril z nobenim v vladi ali tistimi, ki ga bodo zdaj prodali.

"Jemljem si pravico, da je Mercator moj otrok in zdaj moj otrok odhaja," je o prodaji slovenskega trgovca Hrvatom na današnji novinarski konferenci dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Kot je dodal, je najprej Mercator želel kupiti Konzum, nato so se pogovarjali o združitvi Konzuma, Delte in Mercatorja, nazadnje pa je Mercator začel kupovati Ivica Todorić.

Potrdil je, da se je z njim srečal pred tremi meseci. "Takrat sem mu rekel, da še vedno menim, da bi moral Mercator kupiti Konzum in da je cena, ki jo ponuja, prenizka," je dejal in dodal, da sam ponuja Mercatorjeve delnice po 111 evrov ali več. "Če mi kdo ponudi takšno ceno, jih bom prodal".

Blagovna znamka bo izginjala

Ocenjuje, da je prodaja dobra za obe podjetji, ker je Mercator res v krizi. Sam, je dodal, ne bi nikoli dovolil, da Hofer naredi 70 trgovin. Prepričan je, da bo blagovna znamka v Sloveniji ostala, v BiH mogoče, na Hrvaškem zagotovo ne, prav tako pa verjetno tudi ne v drugih državah.

Dejal je še, da o Mercatorju ni govoril z nobenim v vladi ali tistimi, ki ga bodo zdaj prodali. Prav tako drugim ne bo svetoval, kaj naj naredijo z delnicami družbe. Ob bo svoj delež prodal. Na vprašanje, koliko bo izgubil s prodajo, glede na to, da je delnice kupoval po precej višji ceni, pa je odvrnil: "Vsak, ki kupuje delnice, sprejme riziko."

Komentarjev 11
  • colibri 15:14 22.avgust 2013.

    Jemljem si pravico, da je Mercator moj otrok in zdaj moj otrok odhaja.Bog daj da ti vsi pocrkali. Denar na cipru pa končal za dobrodelne namene.

  • mrki 23:05 18.junij 2013.

    Potrdil, da se je srečal s TodorićemTrdi, da o Mercatorju ni govoril z nobenim v vladi ali tistimi, ki ga bodo zdaj prodali.----------------seveda da mu verjamemo , ker ja pač to CAR Zoki reku , sej ...prikaži večej če bi bila situacija obratna Janši tega NOBEN NE BI VERJEL !! Še Šivilja je nekaj nabijala o letu 2005 in Kosmovi!!

  • Pepe007 15:54 18.junij 2013.

    Država mora sposobnemu manegerju omogočiti pogoje, da striže ovce. Ali ni ob prihodu hoferja in lidla govoril, da paletarji niso konkurenca za mercator? Dejstvo je, da se je hofer izpred 20 let, ko sem prvič vanj zašel v Avstriji do ...prikaži več danes spremenil za 300%. Za koliko se je spremenil mercator?