Slovenija
373 ogledov

Ponoči prometna nesreča na avtocesti proti Kopru

prometna nesreča Šikole
1/2
Jure Banfi, mariborinfo.com
Tujec v tranzitu, ki je bil pod vplivom alkohola, je ponoči povzročil prometno nesrečo.

Na avtocesti v smeri Kopra za počivališčem Barje se je nekaj po polnoči pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva voznika. Policisti so ugotovili, da je 47-letni voznik (tujec v tranzitu) vozil po levem prometnem pasu od Barjanske proti Tržaški cesti in zapeljal v levo ter trčil v kovinsko ograjo. Po trčenju je vozilo obrnilo s sprednjim delom v nasprotno smer vožnje, kjer je nato neosvetljeno obstalo na levem prometnem pasu. Po desnem pasu pa je takrat pripeljal 43-letni voznik, ki je s prehitevanjem tovornega vozila zapeljal na levi prometni pas. Ko je opazil stoječe neosvetljeno vozilo, je takoj zapeljal na desno, da bi preprečil trčenje, a je kljub temu oplazil stoječe vozilo.

Povzročitelju nesreče so po opravljenem alkotestu, ki je pokazal 0,75 mg/l v izdihanem zraku, odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog za kršitev, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.