Slovenija
8 ogledov

Policijska napoved zaostritve stavke

Tako so policisti danes delili vodo na mejnih prehodih. (Foto: Sindikat policist
1/9
Žurnal24 main
"Jutri bomo zaostrili nadzor tudi v notranjosti Slovenije," nam je potrdil predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič. Pripravite se na temeljite in dolgotrajne preglede.

"Že danes smo nadzor poostrili na Dragonji, jutri pa se selimo v notranjost," je za zurnal24.si povedal predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič.

Kaj nas čaka v naslednjih dneh:
– zaostritev stavkovnih aktivnosti s strani policistov in zaposlenih
– cariniki bodo sprostili dolge čakalne vrste na mejnih prehodih
– potek stavkovnih aktivnosti v zdravstvu bo znan predvidoma jutri
Več v članku Načrt za zaostritev stavke.

Goršku danes prvi umiki soglasij
Policisti namreč začenjajo umikati soglasja za opravljanje nadurnega dela, dela ponoči, preko polnega delovnega časa in ob koncih tedna ter praznikih. To lahko storijo tisti policisti, ki imajo otroke, mlajše od treh let. Prva umaknjena soglasja naj bi po napovedih Sindikata policistov Slovenije direktor policije Janko Goršek dobil že danes.

Redno delo ne bo moteno
Goršek je ob tem policijska sindikata pozval k zagotovitvi varnosti. Priznal je, da bo umik soglasij povzročil težave, a dodal, da bo redno delo kljub temu potekalo nemoteno. Pričakuje, da bo soglasja umaknilo nekaj sto policistov. Tam, kjer bo policistov primanjkovalo, se bodo poslužili razporejanja. "Policijska sindikata se morata sleherni trenutek zavedati odgovornosti, ki jo s pozivi policistom prevzemata na svoja ramena. Kot generalni direktor policije sem že večkrat povedal, da podpiram in se tudi sam borim za izboljšanje pogojev in plačila za delo policistov. Vendar pa ta prizadevanja ne smejo v nobenem trenutku ogroziti varnosti ljudi in premoženja v tej državi," je še dejal Goršek.

Brez kazni, z dolgotrajnimi postopki
Kakšne akcije policisti pripravljajo in kje, ne bodo izdali, zagotovo pa akcije bodo in zagotovo ne bodo prijetne za voznike. Tako se lahko zgodi, da recimo v jutranji konici pripravijo obsežno akcijo in začnejo zaustavljati voznike ter preverjajo, ali imajo vso opremo. Kazni ne bo, bo pa dolgo trajalo.


Da se je nekaj podobnega zgodilo že danes, pa trdi naš bralec, ki nam je poslal fotografije iz Ljubljane, kjer so policisti med jutranjo konico od 7.30 do 8.30 ustavljali tovornjake, osebna vozila pa so obtičala v koloni.

"Takole neprofesionalno, lahko bi rekli, da celo otročje, so se lotili policisti 'jutranje' stavke," je jezen bralec. "S plakati, podobnimi tistim 'Pozor, šolarji na cesti' so svoja vozila parkirali na pločnik in avtobusno postajališče in tako ovirali celoten potek prometa. Nekatere tovornjakarje so celo usmerjali, kako naj ustavijo vozilo na avtobusnem postajališču, čeprav so pri tem morali peljati čez obcestno zelenico ali otok na cestišču," je še besen naš bralec.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.