Slovenija
13 ogledov

Pod okriljem Appla bodo lepo služili

Novi Apple iPad Reuters
Podjetje VPD Roberta Galičiča bo pod lastno blagovno znamko 2in1 Smart prodajalo ključ za merjenje krvnega sladkorja za Applove iPhone in iPade. Bledu se obeta 17 delovnih mest.

"Smo prvo slovensko podjetje, ki ima svojo blagovno znamko in certificiran izdelek v diagnostiki 'in vitro', narejen v Sloveniji," je za Finance povedal Robert Galičič, direktor in lastnik podjetja VPD. In vitro pomeni, da za merjenje potrebujete kapljo krvi, VPD pa ponuja tri izdelke: 3in1, ki meri vsebnost sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi, drugi je 2in1 Step, ki meri sladkor v krvi in ima vgrajen še števec merjenja korakov, da bi vas spodbudil h gibanju.

Pregledovanje krvi s pametnimi telefoni

Tretji izdelek, ki bo predvidoma v dveh tednih dobil certifikat, je ključek za Applove iPhone in iPade, ki meri vsebnost sladkorja. V mesecu dni bo pripravljena tudi aplikacija, da bo merilnik mogoče uporabljati tudi v drugih pametnih telefonih. "Na Applovi strani si program za uporabo našega ključa že lahko naložite. V kratkem bomo za ključek pridobili certifikat nemškega inštituta TÜV SÜD, kar nam bo omogočilo njegovo prodajo," je pojasnil Galičič.

 

Prvi na trgu

"Naše prednosti so, da ne uporabljamo Applovega standardnega priključka, torej na spodnji del iPhona. Uporabniki tega morajo Applu za uporabo plačati do 30 odstotkov prihodka. Naš izdelek se vključi na vhod za slušalke. S to potezo smo Apple tako navdušili, da nam uporabe ne zaračunava, kar pomeni, da smo lahko cenejši in konkurenčnejši. Naša prednost je še, da se rezultat ne odčita na merilniku, temveč na iPhonu ali iPadu," je še razložil Galičič.

VPD zdaj pospešeno gradi tudi distribucijsko-trgovsko mrežo, saj so prek Applove aplikacije vidni v 80 državah oziroma tam, kjer imajo zaščiteno blagovno znamko. Svoje distributerje že imajo v Skandinaviji, Romuniji, Turčiji, Peruju, Arabskih emiratih, Izraelu in Kuvajtu. Postopek registracije poteka v Mehiki, zelo daleč so dogovori s Francijo, Nemčijo in Veliko Britanijo.

Proizvodnja se bo iz Koreje preselila v Slovenijo, v Sloveniji zdaj poteka samo pakiranje, jeseni pa bodo na Bledu začeli sestavljati merilnike.

"Želeli smo narediti izdelek, ki nadgrajuje najnovejše tehnologije. Hoteli smo na področje telemedicine in po dveh letih truda smo tik pred pridobitvijo certifikata, ki bo omogočil prodajo za najmanjši merilnik sladkorja oziroma glukometer na svetu. Idejo oziroma prototip smo predstavili Applu in ta ga je bil pripravljen vključiti v svojo trgovino," je pojasnil Galičič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.