Slovenija
16 ogledov

Po Bregu še nabrežje

Na MOL pravijo, da je sanacija nujna zaradi slabega stanja brežin in zidov, mulj Žurnal24 main
Prenova. Spomladi se obeta še ureditev nabrežja in zidu ob Ljubljanici.

Potem ko je Mestna občina Ljubljana (MOL) obnovila Breg, bodo po pridobitvi gradbenega dovoljenja oziroma pomlad obnovili tudi nabrežje Ljubljanice ob Bregu.

Prenovljen levi breg

Urejanje nabrežij. S to ureditvijo bo dokončno urejen Breg. Nedavno je bil odprt prenovljen Krakovski nasip, še prej pa Trnovski pristan. Urejanje levega brega Ljubljanice se bo končalo prenovo Špice.

Na obvodni del Novega trga bodo umestili pet teras in dodatno stopnišče, ki bo povezovalo Novi trg z nabrežjem Ljubljanice, obnovili bodo tudi obstoječi zid in stopnišče. Ob vodi, na opornem zidu, bodo od Čevljarskega mostu do Zoisove ceste speljali sprehajalno pot. Prenovili bodo tudi dotrajane obvodne betonske zidove Ljubljanice in kamnite podpornike obrežne Kellerjeve ureditve, so pojasnili na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet MOL.

Ker so ureditve predvidene na priobalnem oziroma vodnem zemljišču ob Ljubljanici, mora MOL pridobiti tudi vodno soglasje. Na Agenciji RS za okolje že rešujejo vlogo mesta za izdajo. MOL je morala dopolniti dokumentacijo za soglasje, ki jo na ARSO že pregledujejo. “Odločitev bo v kratkem,” so dejali na ARSO.

Vrednost del še ni znana
Obenem so na mestni občini pri podjetju Arhe naročili tudi posodobitev projektne dokumentacije za ureditev nabrežja, stala bo dobrih 63 tisoč evrov. Koliko bosta stala celotna obnova in urejanje nabrežja, na MOL še ne vedo. Ocena vrednosti bo znana po pridobitvi gradbenega dovoljenja, ko bodo na MOL pridobili predračune.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.