Slovenija
7749 ogledov

Laško: Plačevali s filmskim denarjem, policisti so jih ujeli po desetih dneh

denar bankovci štetje denarja
Nekaj najstnikov je v gostinskih lokalih in na prireditvah na območju Laškega in Slovenskih Konjic plačevalo s ponarejenim denarjem.

V zadnjih desetih dneh je nekaj posameznikov prišlo na prav posebno idejo. V več gostinskih lokalih na območju Laškega in Slovenskih Konjic so plačevali s ponarejenimi bankovci za dvajset evrov. Kot je do sedaj uspelo ugotoviti policistom s PU Celje, so nepridipravi unovčili že 24 ponarejenih bankovcev. Gre za t .i. filmski denar,  denar, ki je natisnjen na navaden papir in je na las podoben pravemu.  Razlika je vidna le v napisu na bankovcu, kjer piše, da gre za reklamni denar. Omenjene bankovce, ki se jih da kupiti preko spleta, so storilci na številnih prireditvah, med drugimi na gasilskih veselicah, festivalu Pivo in cvetje, in nekaterih gostinskih gostinskih lokalih uporabljali kot prave.

Policisti  in varnostniki so na prireditvi Pivo in Cvetje v Laškem prijeli 17 letnika, ki je želel plačati z nepravim denarjem, prav tako so pri njem našli še dva primerka. V Slovenskih konjicah pa so policisti prijeli še tri fante, stare 17 in 18 let, ki so na gasilskih veselicah in v lokalih vnovčili še 23 primerkov nepravega denarja.

Policisti opozarjajo: "Bodite pozorni pri plačilu."

Policisti bodo ulovljene nepridiprave ovadili pred okrožnim državnim tožilstvom. Gostince in organizatorje javnih prireditev pa opozarjajo, da so pri plačilu pozorni na pristnost denarja, še posebej pri plačilu z bankovci za dvajset in petdeset evrov. Tarče goljufov so tudi ljudje, ki prodajajo predmete in jim  kupci za kupnino med pravimi bankovci "podtaknejo" tudi nepravi denar.

Komentarjev 3
  • bostjan50 14:05 19.julij 2019.

    Katira varnostna sluzba jih je pa prijela..... Lahko bi bili popolni podatki ce ze nekaj pisete