Slovenija
14 ogledov

Pet mesecev za Mesarski most

Avtorji iz skupine Atelierarhitekti so se zavedali, da z novim mostom posegajo v Žurnal24 main
Gradbeno dovoljenje. Izvajalci del morajo počakati še na pravnomočnost.

Mestna občina Ljubljana je po več mesecih čakanja dobila gradbeno dovoljenje za gradnjo Mesarskega mostu, ki pa še ni pravnomočno.

Gradnja že novembra
Gradnjo bosta izbrana izvajalca najverjetneje začela 23. novembra, trajala pa naj bi pet mesecev. Most bosta gradila Gradis Ljubljana in SCT, dela pa bodo stala 2,93 milijona evrov (brez DDV). Plačali jih bosta MOL in javno podjetje Energetika, ki bo pod mostom napeljala tudi toplovod.

2,93 milijona evrov (brez davka) bo stala gradnja Mesarskega mostu.

Kot je ob izbiri izvajalca del povedal ljubljanski župan Zoran Janković, so že junija pričeli urejati nabrežja Ljubljanice in se pripravljati na gradnjo. Dostop do gradbišča pa bo urejen s Petkovškovega nabrežja.

Konec zapletov
Mestna občina je na gradbeno dovoljenje čakala precej časa, saj so morali najprej pridobiti vodno dovoljenje agencije za okolje RS, nato pa še stavbno pravico za nabrežja, na katerih bodo temelji mostu.

Mesarski most bo sicer zgrajen po zamislih skupine arhitektov Atelierarhitekti. Zasnovan bo kot povezovalni element in kot večnamenska površina s funkcijo komunalnega objekta. Avtorji so predlagali tudi, naj bo konstrukcija čimbolj lahkotna in sodobna, ob mostu pa bo tudi rečno pristanišče.

Kot je že znano, naj bi se med gradnjo garažne hiše pod tržnico na novozgrajeni most preselil del stojnic.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.