Slovenija
30 ogledov

Park bo v nekaj letih pozidan

Urejanje parka je le prizadevanje, da zapuščeno zemljišče ne bi bilo neurejeno. Žurnal24 main
Park Zelena jama. Uredili ga bodo samo začasno, do sprejema novih prostorskih načrtov. Takrat ga bodo zamenjali vila bloki.

Na bojazen, da bodo namesto desetletje načrtovanega parka v Zeleni jami ob dveh blokih začeli kaj graditi, so kupci stanovanj v stolpičih opozorili že lani na predstavitvi Partnerstva Šmartinka. Nato so z navdušenjem, kot je povedal stanovalec bloka Gregor Rožman, spremljali priprave na ureditev parka.

“Park se ureja po veljavnem prostorskem načrtu. Spremljali smo razpis za izbiro izvajalca, izbiro in urejanje,” je povedal Rožman. “Vedno pa so obstajali sumi, da park ne bo večen,” je dodal. Uradno o tem še niso bili obveščeni.

Zdaj park, nato vila bloki
Rožman pravi, da so se mnogi kupci stanovanj za nakup odločili prav zaradi načrtovanega parka. Prostorski načrti za območje namreč še vedno predvidevajo parkovne, športne in rekreacijske površine, kot so potrdili tudi na Mestni občini Ljubljana (MOL).

“Posebej poudarjamo, da je uvedba parka le začasna, za nekaj let, dokler se ne bodo v sklopu Partnerstva Šmartinka tu zgradili objekti,” so pojasnili na občini. Po določilih še nesprejetega strateškega in izvedbenega prostorskega načrta je namesto parka tu predvidena gradnja vila blokov.

Za začasen park 184 tisoč evrov
Na skoraj 8.500 kvadratnih metrih praznega zemljišča med blokoma in Velano se tako ureja začasen park. V njem so predvidene pešpoti, ob katerih bodo namestili klopce ter smetnjake za odpadke in pasje iztrebke, preostale površine bodo zatravili, po obodu parka pa zasadili drevesa. V parku tako ne bo sprva načrtovanega gaja, prav tako ne športnega ali otroškega igrišča.

“Gre za minimalno ureditev, poti pa upoštevajo načrtovano zazidavo,” je povedal Miran Gajšek, načelnik mestnega oddelka za urejanje prostora. Za ureditev bo MOL namenila skoraj 184 tisoč evrov. Uredili ga bodo delavci Komunalnega podjetja Ljubljana, vzdrževala pa ga bo občina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.