Slovenija
35 ogledov

Ogljikovodike ločevali z bagrom

Auer je v primeru, da pravdo izgubi, že napovedal pritožbo, po njegovem mnenju p Žurnal24 main
Odškodnina. Ali jo bo moral Auer plačati Gokopu, bo znano v enem mesecu.
Govoril sem o dejstvih, da se določene stvari vozijo, kot pravno osebo pa Hladeta nikoli nisem omenjal.
Stojan Auer

"Nekaj stopenj bo še potrebnih za iskanje pravice," je včeraj po koncu pravdnega postopka, ki na mariborskem okrožnem sodišču teče zoper Stojana Auerja, mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj, dejal Renato Hlade, direktor kungoškega Gokopa. Ta od Auerja zahteva odškodnino v višini 141.448 evrov zaradi domnevne poslovne škode, ki naj bi jo Auer povzročil z vprašanjem o zemljini na mestnem svetu.

Zaključki analiz različni
Inšpektorat za okolje in prostor RS je v zvezi s sporno zemljino naročil dve analizi, ki ne dajeta istih zaključkov.

Še se bodo srečali
Ovadba
. V odgovor na tožbo je Stojan Auer oziroma njegova Lista za pravičnost in razvoj konec septembra lani zoper Hladeta in podjetje Gokop na mariborsko okrožno tožilstvo podala tudi ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja (v Dogošah).

Ljubljanski kemijski inštitut je namreč ugotovil, da ne gre za nevarni odpadek, velenjski Erico pa, da je odpadek, dokler se ogljikovodiki ne izločijo, nevaren. "V Dogošah sem opazil, da zemlja smrdi, so pa z bagri ogljikovodike že ločevali," je včeraj dejal inšpektor Vladimir Kaiser.

"Z bagri tega nikakor ni mogoče narediti, snov se tako samo razdrobi, vsebnost pa ostane enaka," pa je dejala Cvetka Ribarič Lasnik, izvedenka za področje okoljevarstva. Sodnik Marko Čagran je naposled sklenil, da je "zadeva zrela za presojo", odločitev pa bo sporočil pisno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.