Slovenija
1721 ogledov

Od danes naprej ugodno tudi z Brnika do Berlina

EasyJet Anže Petkovšek
Z današnjim dnem sta nemška in slovenska prestolnica ponovno povezani z letalsko linijo. Easyjet bo v Berlin in nazaj bodo leteli trikrat na teden, ob torkih, četrtkih in sobotah.

Nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je svojima dvema obstoječima linijama London Gatwick in London Stansted, s katerima že obratuje v Ljubljani, dodal še tretjo - Berlin Tegel.

V Berlin in nazaj bodo leteli trikrat na teden, ob torkih, četrtkih in sobotah. Let iz Ljubljane bo ob 13.10, let iz Berlina pa ob 10.45. Karte je za zdaj mogoče kupiti le do srede novembra, kar pomeni, da je to trenutno le sezonska in ne celoletna linija.

Najcenejše cene povratnih vozovnic trenutno stanejo nekaj več kot 70 evrov.

Easyjet je v Berlin, sicer Schönefeld Airport, že letel med letoma 2004 in 2006. Poskušali pa so še z nekaterimi drugimi destinacijami. Decembra 2010 so tako napovedovali, da bo z letališča Jožeta Pučnika v Ljubljani nizkocenovni letalski prevoznik uvedel dve novi liniji, v Pariz (Charles de Gaulle) in Milano (Malpensa). Zaradi slabe prodaje so povezavo do Milana preklicali, lete med Parizom in Ljubljano pa so ukinili 1. marca 2012.

Letos vnovič rekordno?

Po lanskem rekordnem letu, ko je Aerodrom Ljubljana zabeležil kar 19,8-odstotno rast potnikov, tudi letos načrtujejo rast. Letalski prevozniki so povečali frekvenco letov na nekaterih linijah, poleg Easyjeta pa je Adria Airways letos dodala kar sedem novih destinacij. Zmago Skobir, poslovodni direktor Aerodrom Ljubljana, je konec marca dejal tudi, da je bolj kot ne le še vprašanje časa, kdaj si lahko obetamo prihod dubajske letalske družbe Flydubai.

V preteklosti so na aerodromu potrdili, da se pogovarjajo tudi z letalsko družbo Ryanair. A kot je znano, je prvi mož Ryanaira Michael O'Leary po umiku iz Slovenije povedal, da so se pripravljeni vrniti le pod pogojem, da letališče zniža takse oziroma letališke pristojbine.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice