Slovenija
21 ogledov

O rebalansu verjetno šele septembra

Seja vlade Anže Petkovšek
Vlada danes ne bo glasovala o rebalansu. Na dnevnem redu predlog novele zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin in predlog dopolnitev zakona o interventnih ukrepih.

Na današnji seji bo vlada obravnavala predlog novele zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin, ki med drugim jasneje opredeljuje modele vrednotenja. Modele veže na vrsto rabe in ne več na vrsto nepremičnin, poenostavlja postopke v zvezi s poskusnim izračunom in jasneje ureja postopek usklajevanja pripomb na poskusni izračun vrednosti z lastniki nepremičnin. Na dnevnem redu današnje seje je tudi predlog dopolnitev zakona o interventnih ukrepih.

O rebalansu danes ne bodo govorili

Na dnevnem redu ni rebalansa letošnjega proračuna, čeprav je minister za finance Franc Križanič v torek dejal, da bi ga lahko vlada potrdila že danes. Zdaj bodo o rebalansu odločali šele septembra.

Rebalans sicer predvideva odhodke v višini 9,65 milijarde evrov, kar je 360 milijonov manj kot v veljavnem proračunu, a še vedno štiri odstotke več kot lani. Prihodki proračuna naj bi znašali 7,95 milijarde evrov, kar je skoraj 400 milijonov manj, kot je bilo predvideno v veljavnem proračunu.

Če državni zbor rebalansa ne bi sprejel, ima vlada vzvod, da do konca leta ne sprejema novih proračunskih obveznosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.