Slovenija
15750 ogledov

Novost pri izplačilih

denar, evri, posojilo Boštjan Tacol
Ministrstvo za delo prestavlja datum rednih izplačil denarne socialne pomoči.

Upravičenci denarne socialne pomoči bodo od aprila naprej pomoč prejemali na začetku, in ne več v drugi polovici meseca. Izredna izplačila bodo premaknjena z začetka v drugo polovico meseca.

Kot so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bodo prestavili redna izplačila denarne socialne pomoči in njenih posebnih oblik, torek izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine in posmrtnine. Te bodo od aprila dalje izplačevali okrog 5. v mesecu, in ne več okrog 21. v mesecu, kot je veljalo doslej. Po drugi strani pa se bodo izredna izplačila premaknila z začetka meseca v drugo polovico meseca.

Secop, delavka, delavec, proizvodnja Sociala Slovenija Taka je razlika med minimalno plačo in socialno pomočjo

Namen spremembe datuma rednega izplačila je, da se osebam, ki pridobijo te pravice, omogoči čim hitrejša pridobitev denarnih sredstev, ki jih potrebujejo za zadovoljevanje življenjskih potreb, so na spletni strani zapisali na ministrstvu.

Prejemniki denarne socialne pomoči, ki že imajo priznano pravico in bodo izplačilo prejeli 21. marca, bodo naslednje izplačilo prejeli že 4. aprila.

Če pa bodo vlogo za priznanje pravice do denarne socialne pomoči, izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine ali posmrtnine prvič vložili marca, bodo izplačilo prejeli 4. aprila, v primeru, da bo center za socialno delo odločbo o upravičenosti do pravice izdal do 23. marca.

Enako pravilo velja, če bodo v marcu vložili vlogo za podaljšanje pravice do denarne socialne pomoči.

CSD Moste-Polje Znano kdaj Slovenija Informativni izračuni prvič leta 2019

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • ode 08:14 14.marec 2018.

    Se pravi, da se bo glavnina prometa z alkoholom, tobakom in drogo prestavila z konca na začetek meseca. Trgovcem, gostincem in dilerjem je praktično vseno. Posel bo cvetel naprej.

  • izRODEk 07:13 14.marec 2018.

    Naj rajši pojasni, da imajo CSD-ji o podanih vlogah časa odločati 30 dni (če gre za enostavno vlogo in ni potreben poseben ugotovitveni postopek, kakršnih je večina vlog), CSD-ji pa to določilo večinoma kršijo, Inšpektorat RS za delo (tudi pod ...prikaži več okriljem Socialnih demokratov SD) pa ne ukrepa, pritožbe na MDDSZ prav tako ničesar ne rešijo. Revni potrebujejo pomoč, pa na odločitev čakajo po mesec in pol? V tem času ali umreš od lakote, izklopijo ti elektriko ipd... Nič ne razumejo, nič. SD=MAFIJA!

  • izRODEk 07:10 14.marec 2018.

    Še ena neumnost stranke SD in Anje Kopač Mrak. Socialne pomoči so namenjene tudi in predvsem plačilu položnic. Te po večini zapadejo med 15. in 25. v mesecu. Mar potemtakem ni najbolj primerno, da bi se DSP nakazovala nekje 15. ...prikaži več. ga v mesecu, da se najprej porabi za ta namen? Tako je to, ko o sociali odloča ženska, ki v vsem svojem življenju ni bila niti en sam dan lačna. Gnusi, gabi in gravža se mi Anja Kopač Mrak iz SD! Rajši se z drekom po obrazu namažem kot, da bi njej segel v roko.