Slovenija
10 ogledov

Nove žrtve nove gripe na Balkanu

V Srbije je po poročanju medijev okuženih 244 ljudi, zdravstvene oblasti pa meni Žurnal24 main
Iz Srbije poročajo o še dveh smrtnih žrtvah nove gripe, v Turčiji so umrle širi osebe. Zdravstveno stanje slovenskega bolnika, okuženega z novo gripo, se je nekoliko izboljšalo.
Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je do zdaj po svetu zaradi nove gripe umrlo 6071 ljudi.

Moški je v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, njegovo stanje je bilo nekaj dni zelo resno.

Zdaj se je stanje nekoliko izboljšalo, nima več povišane telesne temperature in potrebuje v zdravljenju manj kisika kot v soboto.

 V bolnišnico so ga sprejeli v torek zvečer zaradi visoke telesne temperature, splošnega slabega počutja, zmedenosti, bolečin v mišicah in težkega dihanja v prsnem košu. Kakšne kronične bolezni sicer nima.

Nove žrtve v Srbiji, napoved izrednega cepljenja
Iz Srbije poročajo o novih smrtnih žrtvah nove gripe. Na jugu države je v soboto umrl starejši moški, ki je postal peta smrtna žrtev nove gripe v Srbiji, danes pa je zaradi nove gripe v bolnišnici v Užicah umrl bolnik, pri katerem so že potrdili okužbo z virusom H1N1, in bolnica, pri kateri so sumili na novo gripo, a te še niso potrdili.

V Srbiji je z novo gripo po poročanju medijev okuženih 244 ljudi, zdravstvene oblasti pa menijo, da je ta številka verjetno višja.

Nova gripa je do zdaj v Sloveniji terjala eno smrtno žrtev.

 

Dokončno se bodo o razglasitvi epidemije na območju celotne države oblasti odločile v torek. Razglasitev bi pomenila prepoved množičnega zbiranja ljudi, izredno cepljenje, v skrajnem primeru pa tudi zapiranje vrtcev

Virus ne pozna meja
Slovaška se je odločila, da bo na meji z Ukrajino od pustila odprt le en mejni prehod. Za to so se odločili, ker je v Ukrajini zaradi gripe in težav z dihanjem umrlo 135 ljudi, 871.000 ljudi pa je okuženih. Od danes bo tako odprt le še prehod Vysne Nemecke.

Prehajanje čez mejne prehode je Slovaška sicer omejila že v začetku meseca. "Virus ne pozna meja, lahko pa omejimo število tistih, ki bi ga širili,'' pa je ob zaostritvi ukrepov dejal  slovaški notranji minister Robert Kalinak.

Množično oboleli makedonski učenci

Iz Makedonije pa so v soboto poročali o prvem primeru množične okužbe z virusom A H1N1. Bolezen so odkrili pri 12 učencih, ki so bili pred tem na obisku v Turčiji. Zdravstveno stanje učencev je sicer stabilno.

Turčija zahtevala štiri življenja

Turško ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da so zaradi nove gripe v Turčiji umrli še štirje ljudje, tako da se je število mrtvih povzpelo na 27. V Turčiji so sicer v začetku tedna začeli cepiti zdravstveno osebje in posameznike, ki nameravajo romati v Meko. V Turčiji nameravajo sicer cepiti 28 milijonov od 71 milijonov prebivalcev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.