Slovenija
13 ogledov

Nova parkirna ureditev

parkomat, plačilo parkirnine Saša Despot
Kot v mestnem središču tudi v predmestjih parkirne dovolilnice.
Parkirne dovolilnice bodo začeli izdajati, ko bodo začeli obratovati parkomati.
Darja Pungerčar, JP LPT

Ko bodo na novih enosmernih ulicah na Prulah, Mirju, Kodeljevem, Iliriji, za Bežigradom ter v Rožni dolini zarisali nove parkirne prostore in namestili parkomate, bodo morali tudi stanovalci pridobiti parkirne dovolilnice zanje.

"Dovolilnice bo izdajal oddelek za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana (MOL), pogoji za izdajo dovolilnice pa bodo enaki kot pri prebivalcih v mestnem središču – torej ena dovolilnica na stanovanje," je povedala Darja Pungerčar iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (JP LPT). Letna dovolilnica za stanovalce bo stala sto evrov.

Parkomati po proračunu

Nove globe

Nepravilno parkiranje. Med decembrskimi prazniki so v MOL začele veljati nove kazni za nepravilno parkiranje. Avtomobile, parkirane na pločnikih, kolesarskih stezah, zelenicah, avtobusnih postajah, bankinah in v parkih, bodo mestni redarji od zdaj namesto s 50 oglobili z 200 evri.

Prve parkomate bodo postavili na Prulah in Mirju, vseh novih pa bo okoli sto. Kupili jih bodo s pomočjo javnega razpisa, je pojasnila Pungerčarjeva. Ta bo objavljen po sprejemu proračuna MOL za letošnje leto.

Novih parkirnih prostorov bo po podatkih Pungerčarjeve okoli tri tisoč. Parkirnino za parkiranje na njih bo treba plačevati od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro, ena ura pa bo stala 30 centov.

Enaka časovna omejitev, kot je v središču mesta – dve uri –, v odloku ni predvidena. Pungerčarjeva pravi, da bo na novih parkirnih prostorih najverjetneje mogoče parkirati tudi dlje, kako dolgo naenkrat, pa v JP LPT za zdaj še ne vedo.

Na novih enosmernih ulicah bodo po zagotovilih mesta zarisane tudi nove kolesarske steze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.