Slovenija
35 ogledov

Nov terenec za lovca

Direktor JP žale Bojan Lepičnik svoj službeni avtomobil uporablja tudi v zasebne Žurnal24 main
Avto. V Javnem podrjetju Žale bodo kupili nov avtomobil za direktorja.

Čeprav je službeni avtomobil, ki ga uporablja direktor javnega podjetja (JP) Žale Bojan Lepičnik, star šele slaba štiri leta, letos že načrtujejo nakup novega. Zanj bodo predvidoma odšteli kar 39 tisoč evrov.

Nov mandat, nov avto
Ko je novembra ljubljanski mestni svet Lepičniku potrdil nov direktorski mandat, bo na januarski seji odločal še o poslovnem načrtu JP Žale za leto 2010, v katerega je vključen tudi nakup novega avtomobila.

Ocena. Miha Pečoler, urednik avtomobilizma v Žurnalu24, je povedal, da je zdajšnje vozilo relativno novo, saj so v povprečju avtomobili v Sloveniji stari okoli sedem let. Za bodoče vozilo pa pravi, da "ni več ljudski avto, saj ta stane od 15 do 20 tisoč evrov". Ocenil ga je za avtomobil višjega cenovnega razreda.

Zdaj se Lepičnik vozi s terenskim avtomobilom hyundai santa fe. Kupili so ga leta 2006 in ima 117 tisoč prevoženih kilometrov, je povedala Mojca Kuk iz JP Žale. V drugi polovici letošnjega leta pa bodo z javnim naročilom kupili novo vozilo suv, "ki je mešanica med limuzino in terenskim vozilom". Vozilo bo imelo dizelski motor z do 2,5 litra prostornine, pogon na vsa štiri kolesa, varnostne sisteme ABS, ESA, zračne varnostne blazine in podobno. Kukova dodaja, da so se za takšno vozilo odločili, ker z njim zagotavljajo poleg višjega standarda varnosti tudi stalno uporabnost in prevoznost v slabih vremenskih razmerah in na težje dostopnih krajih. Pravi, da bodo preverili tudi tržno ponudbo hibridnih vozil.

Starega hyundaia pa ne bodo prodali, ampak bo nadomestil eno od vozil, ki je starejše od sedem let – renault laguno iz leta 1998 s 120 tisoč ali renault laguno iz leta 2004 s čez 160 tisoč prevoženimi kilometri. "Katero bo izločeno, bo odločila naša tehnična služba," pravi Kukova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.