Slovenija
977 ogledov

Neizmerno veselje v taboru Vladimirja Prebiliča

Vesna
1/9
Anže Petkovšek
Odličen rezultat za stranko Vesna.

Vzdušje v stranki Vesna je izjemno, čuti se zadovoljstvo in olajšanje v enem, Vladimir Prebilič pa je kljub utrujenosti na voljo za čisto vse medije. Razrezali so torto, nazdravili s penino, najbolj čustven trenutek pa je bil Prebiličev objem s hčerkama in dolg poljub z ženo.

Prejeli so namreč kar 36.259 glasov, s čimer si je nosilec liste Prebilič zagotovil preboj v evropski parlament.

Na DVK so sicer prešteli že več kot dve tretjini glasovnic, kot kaže, bo SDS dobil štiri mandate, Svoboda dva, po enega pa Vesna, NSi in SD. 

"Seveda smo nasmejani, dve leti smo tukaj in uspelo nam je, kar smo želeli, vstopiti v evropski parlament," Prebilič dejal je v prvem odzivu po polovici preštetih glasov. "Kaže se nesorazmerje med levimi in desnimi, mislim, da je trenutno vladajoča garnitura v marsičem razočarala Slovenijo," je komentiral izide po polovici preštetih glasov, ki so kazali na štiri mandate za SDS, enega za NSi in enega za SLS.

"Pred mano so novi izzivi. sem zelo vesel, da smo tretji v Sloveniji," je povedal in dodal, da je pred njimi "čudovita prihodnost, polna izzivov, a se je ne bojim".

Ocenil je, da mu je kandidatura na predsedniških volitvah prinesla nekoliko več prepoznavnosti, kar pripomore k zaupanju med volivci pa je po njegovem "prava mešanica argumentov, programa, mogoče moje malenkosti".

"Ljudje niso zadovoljni s politiko, ki jo vodi aktualna oblast. V EU je trend enak, kar nas navdaja z manjšim strahom. Naša naloga je, da poleg zelenega prehoda poudarjamo antifašizem in vrednote, zaradi katerih je EU nastala," je zatrdil.

Dodal pa je, da imajo dovolj poguma in motivacije, "sem prepričan, da bomo kaj spremenili na bolje". Obljublja, da v evropskem parlamentu ne bo konformist, ampak bo glasen, ko bo treba-

Ali se namerava vrniti v lokalno politiko ter morda kandidirati na državnozborskih volitvah? "Težko rečem kaj v tej smeri, najprej moram narediti, kar mi je bilo zaupano," je dejal. Želi si, da bi lahko kaj spremenil tudi v Sloveniji, "ampak zdaj so vodilni na potezi".

Pogreša pa vključujoč, sodelovalen pristop. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 06:25 10.junij 2024.

    Zmagal je populist Prebilič navihan tič.

  • Ender3 02:39 10.junij 2024.

    Vse Čestitke stranki. !

  • sršen 00:56 10.junij 2024.

    Vladimir Prebilič zelen, malo jutri!