Slovenija
21 ogledov

Naslednji teden prve vselitve

Čeprav so podizvajalci v Celovških dvorih ustavili dela, to ne bo ustavilo vseli Žurnal24 main
Celovški dvori. Elektrika je, o dvigalih se bo Janković dogovarjal danes.

Če se bo ljubljanski župan Zoran Janković z dobaviteljem dvigal v Celovških dvorih danes dogovoril, da priklopi polovico dvigal, bi se lahko prvi stanovalci vselili naslednji teden.

Za elektriko 120 tisočakov

Dela stojijo
Podizvajalci. V stanovanjih od šestega do devetega nadstropja nočejo dokončati del, ker jim NLB in Hypo ne izročita izbrisnih pobotnic za stanovanja, ki so jih dobili kot plačilo.

Janković je včeraj Elektru Ljubljana plačal 120 tisoč evrov, kar je polovica celotnega zneska za priklop elektrike. Drugo bo moral plačati Vegrad. Mestna občina Ljubljana (MOL) je ta denar zagotovila iz pridržanih sredstev, ker Vegradu za zdaj ni plačala zadnjega obroka za nakup 344 stanovanj. Koliko bo stal priklop dvigal, ni znano, jasno je le, da Vegrad dobavitelju Otisu dolguje pol milijona evrov in da zato dvigala ne delujejo. “Če se bomo o tem dogovorili, potrebujemo le še zemljiškoknjižna dovolila. Upam, da jih bomo od Vegrada dobili,” je včeraj za Žurnal24 povedal Janković in dodal, da bodo potem le začeli prevzemati stanovanja.

Spomnimo, da je upravna enota uporabno dovoljenje za Celovške dvore izdala pred enim mesecem, a se še nihče ni mogel vseliti, ker dolgovi do Elektra Ljubljana in Otisa niso poplačani. Od vselitve v ta neprofitna najemna stanovanja pa je odvisno tudi, kdaj bo MOL na razpisu ponudila novih 300 stanovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.