Slovenija
19 ogledov

Namesto kovinskih lesena igrala

Novo otroško igrišče v severnem parku bodo predvidoma odprli do konca aprila. MO Žurnal24 main
Otroška igrišča. Letos jih bodo obnovili 25.

Letos bo Mestna občina Ljubljana (MOL) v sklopu malih komunalnih del četrtnih skupnosti na nekatera otroška igrišča namestila dodatna igrala, obnovili in uredili bodo približno 25 otroških igrišč druge in tretje kategorije. Najbolj obiskana so sicer igrišča Kodeljevo, vsa tri v Tivoliju, igrišče v Trnovem, pri osnovni šoli (OŠ) Vita Kraigherja, ob Ulici bratov Jančar, na Glinškovi in Bratovševi ploščadi, igrišči Osoje in Arturo Toscanini na Jamovi ter otroško igrišče v Parku slovenske reformacije.

“V povprečju na leto obnovimo od 25 do 30 otroških igrišč, v zadnjih treh letih pa smo obnovili 68 igrišč tretje kategorije,” so povedali na mestnem Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet MOL. Na otroških igriščih druge (40 igrišč) in tretje kategorije (193 igrišč) stara kovinska igrala pri tem zamenjajo z lesenimi. Igrišča prve kategorije – v mestu jih je deset – pa obnovijo vsako leto. To pomeni, da igrala prebarvajo, popravijo ali zamenjajo, zamenjajo tudi mivko v peskovnikih in jim obnovijo obrobe, prebarvajo ali zamenjajo lesene dele klopi ter dotrajane koše za smeti.

Milijon za vzdrževanje
Za vzdrževanje igrišč prve, druge in tretje kategorije MOL na leto nameni okoli 800 tisoč evrov, še 200 tisočakov pa za vzdrževanje igrišč pri šolah in vrtcih. Vrtčevska so sicer namenjena le otrokom iz vrtca, šolska pa tudi širšemu okolišu, dodajajo na oddelku za izobraževanje MOL. Obnove teh so odvisne od proračunskih zmožnosti, letos pa bodo tako uredili atrijska igrišča pri vrtcu Šentvid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.