Slovenija
3 ogledov

Naklonjen predčasnim volitvam, a ...

Borut Pahor (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pahor: "Naklonjen sem predčasnim volitvam, če ne bi mogli preseči vladne krize, ki pa je za zdaj še ni."

Premier Borut Pahor je ostro zavrnil špekulacije zadnjih dni, da naj bi že napovedal odstop v dneh po "superreferendumski" nedelji 5. junija, ko bomo na referendumih odločali o pokojninski reformi, arhivih in delu na črno.

Tehnični mandatar je invalidna osebnost
Dejal je, da ni naklonjen tehnični vladi, saj po njegovem mnenju takšna vlada ni operativna, tehnični predsednik vlade pa da je "invalidna osebnost".

"Osebno sem naklonjen predčasnim volitvam, če bi ocenili, da ne moremo preseči vladne krize, čemur pa danes še nismo priča," je dejal Pahor in ponovil, da Slovenija nima vladne krize, saj je vlada "opravilno in reformno sposobna".

 

Kot vlada predstavljamo ta hip steber stabilnosti v Sloveniji. Ne rečem pa, da je vsaka naša odločitev dobra in hitra. Vendar s paketom predstavljamo politično stabilnost, s čimer se ne morejo pohvaliti vse države. Mi se lahko in lahko poskrbimo, da normalno naprej tečejo vsi demokratični procesi.
Borut Pahor

Povsem posvečen reformi
Trenutno je njegova primarna skrb uspeh pokojninske reforme. Upa, da bodo ljudje spoznali nujnost sprejema reforme, da izrazijo nepodporo vladi "pa imajo za to še druga dva referenduma".

Kljub temu si veliko možnosti za zmago na referendumu ne pripisuje: "Možnost, da prepričamo javnost, obstaja, vendar je majhna. Če bi bilo drugače, bi se slepil. Vendar dokler obstaja možnost, se bom boril." Vsem tistim, ki iščejo zamenjave zanj, pa priporoča, da dobijo njihove odgovore glede reform.

 

Če bi pokojninska reforma padla, bodo Slovenijo finančni trgi ocenili kot reformno nesposobno, ljudje pa bi čutili posledice pri svojem standardu.

Ni marioneta
"Če bi bil to, kar mi pripisujete, me ne bi skušali zamenjati za vsako ceno," je bil Pahor kratek na vprašanje, kako komentira trditve opozicijske SDS, da je le marioneta.

"Zmaga se dobiva v templju, ne na bojišču. Če nimate moralnega prav, nimate nič. Delal sem tisto, kar se mi je zdelo moralno prav, in ne tistega, kar so pričakovali od mene," pa so besede, s katerimi je Pahor še potrdil, da nihče ne upravlja z njim – pojasnjuje, da ne sprejema predlogov, v katere ne bi verjel ter da včasih s tem razočara tudi svoje najbližje sodelavce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.